Liberális hiszti 3.

2015. február 11. 18:58

A cikkben megfogalmazott Hitler=Putyin, Putyin=Orbán képlet matematikai megoldása olyan nevetséges és képtelen állítás, amit komoly ember nem ír le.

2015. február 11. 18:58
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Miközben az európai elit és a magyar kormány erőfeszítéseket tesz azért, hogy elkerüljön egy kiszélesedő háborút Ukrajnában, és Magyarországot távol tartsa a konfliktustól, eközben két honfitársunk lelkesen dolgozik azon, hogy Magyarországot belekeverjék. Erős szavak? Lehet, de az sem kevesebb, amit a két magyar szerző a világ egyik legtekintélyesebb külpolitikai folyóiratában állít, lényegében revíziós törekvésekkel vádolva a magyar kormányt. Ha ezek a gondolatok egy magyar médiumban jelennek meg, akkor az ember vállat rándít. Akkor sem érdemelne különösebb figyelmet, ha nem egy világméretű konfliktus kirobbanásának előszobájában lennénk. Így azonban minden szónak különös súlya van. (...)

1. Először is tisztességtelen módon összemossa a magyar kisebbségek legitim, jogos, méltányolható, sok éve következetesen képviselt és az európai normákkal összhangban lévő autonómiatörekvéseit Oroszország területszerző háborújával.

2. A cikkben megfogalmazott Hitler=Putyin, Putyin=Orbán képlet matematikai megoldása olyan nevetséges és képtelen állítás, amit komoly ember nem ír le.

3. A cikk nem kevesebbet állít, mint hogy a magyar miniszterelnök hiéna módjára csak az alkalmat lesi, hogy lecsaphasson Kárpátaljára. Ezt a kijelentést az írás semmilyen állítással nem támasztja alá, semmilyen kézzel fogható bizonyítékkal nem szolgál. A szerzők felételezik, hogy Orbán fejében ez is megfordulhat.(...)

7. Az a vélemény pedig, hogy a határon túli magyarok nem részei a magyar nemzetnek, elfogadhatatlan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. február 12. 14:57
Krekó Péter, Juhász Attila amit műveltek, szimpla HAZAÁRULÁS hazudozás ás rágalmazás által elkövetve. A Foreign Affairs meg egy nem mértékadó lap, mert hazug rágalmazásnak ad helyet. Normális országban Krekót és Juhászt lakásilag lekapcsolnák a közművekről, nem vinnék el a szemetüket, nem szolgálhatnák ki magukat a boltban, ott lenne a fényképük minden lapban, internetes felületen, TV híradóban. Valami hiba van a gépezetben, h. a mandiból a Lánczi elemzéséből kell megtudni, h. a kifejezetten aljas szemétségnek határa egyszerűen nincs. Még emlékszem arra, mikor a Horváth Balázs belügyminiszter bele akart lövetni a taxisblokádba SZDSZ gondolatolvasó szerint. Pör lett, elvesztette, már nem emlékszem, melyik csirkefogó volt.
Senye Péter
2015. február 12. 13:28
Ahogy mondani szokták, minden hasonlat sántít, de ennek lába sincs. Megnézve Európa etnikai térképeit, egy azonosság van a harmincas évek Németországa, Magyarország és Oroszország kötött, határaikon kívül élnek/éltek nagy tömegben a nemzet részei. Hitler a maga módján rendezte az ügyet: bekebelezte Ausztriát (amit, ha nem tiltotta volna meg a versailles-i 'béke', már majd két évtizeddel előbb, az osztrákok teljes egyetértésével megtehetett volna), országához csatolta a szudéta vidéket. Oroszország a szovjet birodalom felbomlása utáni helyzetet rendezi, nem kebelezte be Ukrajnát. Az alapvető különbség, hogy Hitler szerint a németek 'nép, amelynek nincs élettere' és ez határozta meg lényegében politikáját; az oroszok viszont élettérben nem szenvednek hiányt. Hitler nagyon vehemensen tudott reagálni a terveit keresztező fejleményekre. 1941 márciusában némi brit Intelligence Service közreműködéssel katonai puccs buktatta meg az antikommintern paktumhoz csatlakozó jugoszláv kormányt. A németek nem késlekedtek a megtorlással, lerohanták Jugoszláviát. Ehhez képest a kijevi puccsra adott orosz válasz inkább egy durcás 'vissza a babaruhát' (mármint a Krímet) beavatkozássá tompult. A Foreign Affairs szerkesztőiben maradt annyi szakmai önérzet, hogy gyatrának találva Putyin pocskondiázását, Orbánt tették meg a cikk címszereplőjének. Orbán fő bűne, hogy autonómiát merészel követelni még a kárpátaljai magyarok számára is. Ahhoz képest, hogy a NATO légi csapásokkal adta értésére Belgrádnak, hogy támogatja Koszovó függetlenségét, ez enyhe óhaj.
catalina9
2015. február 12. 10:09
Recseg ropog a ballibák "lügenpresseje".
Akitlosz
2015. február 12. 05:38
"A cikkben megfogalmazott Hitler=Putyin, Putyin=Orbán képlet matematikai megoldása olyan nevetséges és képtelen állítás, amit komoly ember nem ír le." Komoly ember viszont nem is foglalkozik ezzel, főleg nem ír erről egy ilyen cikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!