Orbán bukása már elindult

2015. február 22. 15:40

Orbán egy hosszú bukásban gyalogol. Kérdés, ő bírja-e tovább vagy a válságokba gabalyodott ország.

2015. február 22. 15:40
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Hír24

„Félreértés ne essék: a politikai kármentés ellenére Orbán kiesett korábban jól működő kereteiből. Most örül, ha nem kell visszacsinálni a rezsicsökkentést. Eldöcög ugyan a »szabadságharc«, de Putyin árnyékában egyre inkább az a kérdés, hogy most akkor végül is kinek a gyarmata nem leszünk. Lehet a szegények mellett a menekülteket is egzecíroztatni, de aligha lehet ebből akkora ügyet fújni egy menekültügyi tranzitországban, mint azt a kormány szeretné. Az euroatlanti kapcsolatokról pedig a legtöbb, ami elmondható, hogy nem romlottak tovább annyira látványosan, mint ősszel. Mégpedig azért, mert mindenki megszokta már, hogy Orbán tartós szövetségek helyett egyedi megoldásokban gondolkozik, önmagára – nem az országra – szabva mozgásterét. Nem is várhatunk tehát tőle mást.

Orbán egy hosszú bukásban gyalogol. Bár pár hete elkerülik a miniszterelnököt a nagyobb lökéshullámok, társadalmi, gazdasági és nemzetközi értelemben aligha fenntartható a rendszer, amit létrehozott. Kérdés, ő bírja-e tovább vagy a válságokba gabalyodott ország.

A miniszterelnök jelenlegi kétségkívül szívós küzdelme arról szól, hogy uniós, orosz meg lényegében bármiféle befektetői forrásokkal táplálja tovább azt a méregdrága korrupciós mechanizmust, ami közben felzabálja az ország belső erőforrásait. Közben mindegyre meghosszabbítja »a bármi történhet« mottóval jellemezhető kivételes politikai-alkotmányos állapotot, amelyben Orbán egyetlen kontrollja a tükörből néz rá vissza.

A kétharmadról döntő időközi választások – előbb Veszprémben, majd Tapolcán – újabb ösztönzést adhatnak az elégedetlenség kinyilvánításának. Már ha lesznek politikai szereplők, akik élni tudnak a lehetőséggel. Potens cselekvők nélkül ugyanis ez nem megy. A kétharmad esetleges elvesztése ezen felül hozzájárulhat ahhoz, hogy folytatódjon a Fideszen belüli erjedés, ami már most is egyre messzebbre szaglik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cure777
2015. február 23. 23:56
Lakner Zolikának Milyen szép a szemöldöke.. vajon mivel szedi?
Tervuren Dog
2015. február 22. 23:11
Egy: komoly figyelmeztetés! Kettő: a konzekvenciákat haladéktalanul le kell vonni! Három: Lakner már a makkal álmodik. Négy: a komcsikat távol kell tartani a hatalomtól! Öt: A FIDESZT is meg KELL tisztítani a KOMCSIKTÓL és a nagypofájú trógerektől.
néhai Ch.Pilot
2015. február 22. 22:05
Lakner! Most akkor addig ne vegyél levegőt, míg Orbán bukása meg nem érkezik (a második vágányra).
Brigadéros
2015. február 22. 20:07
...Tudjuk Zoli...Orbán minden nap megbukik, amióta miniszterelnök lett...Ha ez nektek mentálisan annyira fontos, mondogassátok...Egy picit elegánsabb is, mint a vuduzás, meg a hungarocell fej rugdosás... Na, szaladj csak vissza az átévé stúdióba, már megint megszöktél?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!