Putyint szeretni?

2015. február 18. 16:26

Vészes naivitás nem látni, hogy az USA szemében Putyin fő bűne nem a lelkén száradó vér, hanem hogy jelentősen lelassította Oroszország javainak nyugati kézre juttatását.

2015. február 18. 16:26
Juhász Géza
Jobbegyenes

A rendszere csaló és elnyomó, a személyes stílusa gyakorta undorító, kivált, ha betekintést enged szexuálpatológiai állapotába. Az orosz hagyományok közül a legrosszabbra, az erőszak-kultuszra támaszkodik. A kőolaj-földgáz-hadiipar alapú gazdaság- és társadalomszervezés riasztóan kilátástalan.

A Fidesznek az orosz gáz importálásából és Paks2 felépítéséből százalékot hasító hatalomba betonozása tűrhetetlen. A Putyint a keresztény Európa egyetlen szóbajöhető megmentőjeként bemutató cikkek Orbán Viktor kedvenc heti- és napilapjában mérhetetlenül ostobák (vagy hazugok), még ha bele is keverik a seggnyalásba az orosz kultúra halott szellemóriásait (az élőket nyilván azért nem emlegetik, nehogy reagáljanak a megszólíttatásra). (…)

Vészes naivitás nem látni, hogy az USA szemében Putyin fő bűne nem a lelkén száradó vér, hanem hogy jelentősen lelassította Oroszország javainak nyugati kézre juttatását. Hogy Putyin szelektív oligarcha-üldözésének célja az erős orosz központi hatalom gazdasági alapjainak megteremtése (amiben szintén vannak oligarchák, de nem az elnök fölött, hanem hűbéreseként). Azon nyilván el lehet vitatkozni, hogy az efféle államhatalom-építés elvezethet-e hosszabb távon valamiféle gazdaságilag stabil lábakon álló szuverén államhoz (ami a lassú demokratikus fejlődés beindulásának előfeltétele, ha nem is garanciája), és ezen keresztül valamilyen kulturális fejlődésre vagy bármi egyéb jóra, de ebben a vitában én nem tekintem relevánsnak a Putyin által profitjától megfosztott nyugati nagytőke gyűlölet-propagandáját.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. február 19. 08:30
A Fidesznek az orosz gáz importálásából és Paks2 felépítéséből százalékot hasító hatalomba betonozása tűrhetetlen. Azaz nem kell gáz, nem kell erőmű? Rágalmazással nem tudunk fűteni, világítani.
császár
2015. február 19. 08:18
Nyers de reális helyzetértékelés.
ciprióta
2015. február 19. 06:06
kitünő irás ..az első amelyet olvasok ezen a portálon és valójában tükrözi ugy putyin ,mint orbán valós arculatát és a jelenlegi orosz belső helyzetet. Egyedül azt hiányolom,hogy nem von le végső következtetéseket...vagyis,hogy ennek a csürhének a napjai meg vannak számlálva és helyük a hágai törvényszéken van. Ha orbán igy folytatja ,neki is adott lesz a zsölye HÁgában.
yes_we_can
2015. február 19. 00:48
Hát,az erőszak-kultuszra lehetne még jobb példá(ka)t is előkapni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!