Elmúltnyolcévezésből hogy veszünk kenyeret?

2015. február 27. 09:37

A kormány a botrány kirobbanása után másfél nappal veszi észre, hogy 90 ezer ügyfél szó szerint szarban van, és csak ekkor kezd el cselekedni, azért a kommunikációs gépezetet bepöfögtetik.

2015. február 27. 09:37
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Ma Miskolcon, korábban Siklós környékén az ügyfelek hiába próbáltak meg hozzájutni a pénzükhöz.

Rogán Antal viszont megtalálta az ügy megoldását. A Gyurcsány-Bajnai felelős érte.

5 év kormányzás után még mindig elő tudják venni ezt a kártyát. Rogán arra hivatkozik, hogy 2009-ben volt utoljára vizsgálat a Buda Cash-nél. Ebben az a szórakoztató, hogy Rogán ezzel beismeri, a bankok elleni szabadságharcban, a devizahitel-mentésben egy fikarcnyit se számított a kormánynak, hogy az emberek jobb feltételekkel álljanak a bankokkal szemben, hogy valóban megvédjék őket.

Mert a bankok elleni szabadságharcnak nem az intézetek megsarcolásáról (és a sarc ellopásáról, de ez egy más sztori ugye) kellett volna szólnia, hanem a bankok társadalmi hasznosságának erősítéséről. Arról, hogy az állampolgárok jobb feltételekkel köthessenek szerződéseket, hogy a bankok túlkapásaival szemben megvédjék az embereket. Ha valóban lett volna szabadságharc a bankok ellen, akkor nem 5 évvel a Fidesz kormányzása után kellett volna kibuknia egy ilyen ügynek, mert szigorúbb szabályozást biztosított volna az állam, erősebb lett volna az átláthatóság, pontosabb a tájékoztatás – de mindez nem történt meg.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. február 27. 15:41
Senkinek nem jut az eszébe, hogy az egész ügy kivizsgálását Vida Ildikó kéne bízni?Egy hétvégi vizsgálat és kész az egész!
brabant89
2015. február 27. 14:21
Egy másik cikk: Papp Levente "A Buda-Cash és a Fidesz" ezt írja Rogán kommunikációs húzásáról: "Már azt hittem, nem jöhet újabb hír ez ügyben, amikor hirtelen jött szentéletű Rogán Antal, és kirobbantotta az „újabb baloldali brókerbotrányt”. Jesszus. A Fidesz 2010 óta notóriusan minden törvényt, jogszabályt, alkotmányt megváltoztatott. Mindent. Ha rajtuk múlt volna, átírták volna az ENSZ alapokmányát és az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is. Ezek után arra hivatkoznak, hogy egy 2009-ben (!) hozott jogszabály alapján csak 5 évente kell ellenőrizni a brókercégeket? Tényleg a pofám leszakad. Közel 5 év kormányzás után, amikor egyértelműen a Fidesz-kormány a felelős a pénz- és tőkepiacok szabályzásáért és felügyeletéért, van képük ezt állítani. Pedig 2010-ben ők váltották le a PSZÁF korábbi vezetőjét, és telerakták embereikkel a felügyeletet. Pedig 2013-ban, miután Matolcsy elvtárs átvette a jegybankot, ők hozták meg a PSZÁF és az MNB összevonásáról szóló törvényt, ami alapjaiban szabta újra a felügyeleti jogokat (pl. a szanálási joggal). Amikor nem egészen egy hónapja azt állította a jegybank, hogy minden rendben van a brókercégekkel a svájci frank hirtelen erősödése után. Mert a jegybank megvizsgálta őket. Persze estére kiderült, hogy Rogán Antal újfent hazudott. Ugyanis elérhető az a BudaCash-t megbüntető korábbi PSZÁF vizsgálati határozat, amit már a Fidesz által kinevezett Szász Károly szignózott 2010 szeptemberében. A tények makacs dolgok."
Mich
2015. február 27. 13:18
Ez a Kettős mérce/Mandiner-Jámboridióta... már megint a kormányra próbálja keni azt, amit szabadrabló-barátai követtek el... Remélem, az MNB és a kormány gyorsan felszámolja ezeket a rablóbandákat ("bankokat"), a kisemberek megmentése mellett...!
atila68
2015. február 27. 12:07
Azért van abban valami bájos mikor egy ultraliberális hátterű blog ultraliberális megmondója állami beavatkozást követel. Hát a piacgazdaság önszabályzó mechanizmusai már szart érnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!