Másnap Varsóban

2015. február 20. 07:26

Varsónak legalább annyira fontos az orosz gáz, mint Budapestnek. Putyint mégsem Varsóban köszöntötték a héten. Orbán Varsóban gerincét törte.

2015. február 20. 07:26
Friss Róbert
Népszava

„A varsói másnap nem lehetett könnyű Orbánnak. Bronislaw Komorowski elnök már szerdán kifakadt: »nemrég még egyes lengyel politikusok Budapestet tekintették mintának. Most talán érdemes lenne felülvizsgálni ezt a véleményt«. A tárgyalások után Ewa Kopacz kormányfő »őszinte és nehéz beszélgetést« emlegetett, s Orbánnak tényleg nem lehetett könnyű hallgatni, hogy a két nemzet »külső segítségnek köszönhetően« nyerte el a függetlenségét a rendszerváltás idején, ezért »becsületbeli kötelessége van« a most függetlenségükért harcoló nemzetekkel szemben. »Magyarország és Lengyelország mindig veszített, amikor a nemzetközi politikában a jogot az erőszak váltotta fel«. Amivel szemben Orbán csak »a Minszk 2-re épülő európai egységet« tudta emlegetni. És, hogy Ukrajnának alkotmányos reformot kell végrehajtania, ami az orosz elnök jövőt tekintve meglehetősen rosszat sejtető követelése Kijevvel szemben. (...)

Varsónak legalább annyira fontos az orosz gáz, mint Budapestnek. Putyint mégsem Varsóban köszöntötték a héten. Orbán Varsóban gerincét törte.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. február 20. 15:15
Orbán akkor törte volna gerincét, ha pár lengyel politikus és ellenzéki kedvéért a magyar érdeket föladja. Gerincről épp egy Népszabós ne beszéljen. Orbán Magyarország kormányfője, nem a lengyeleké és főleg nem a Népszabóé.
kuwiq
2015. február 20. 14:40
basszus, a lengyeleknek van szenük nekik a gázkérdés annyira azért nem égető, hogy úgymondjam, de nálunk egész lakótelepek fagynának halálra, ha kiesne a gázellátás valamilyen okból
Mindjárt
2015. február 20. 11:55
Ez a ostoba népszaros tényleg azt hiszi, hogy megköthettük volna ezeket a hazánkra kritikus szerződéseket ha nem tárgyalunk Putyinal? Ostábák ezek a bolsevik népszarosok.
cutcopy
2015. február 20. 11:49
"Varsónak legalább annyira fontos az orosz gáz, mint Budapestnek. Putyint mégsem Varsóban köszöntötték" Mivel Lengyelek ezen már túl vannak, a 2037-ig évi 10 milliárd köbméteres szerződés formájában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!