Lejtmenetben a Fidesz: Veszprémben vége a kétharmadnak?

2015. február 20. 18:50

A választási kampány körülményei a „szokásosnak” mondhatóak: a választást megint elárasztották a csupán papíron létező mikropártok, ezek segítségével próbálja a Fidesz feldarabolni az ellenzéki voksokat.

2015. február 20. 18:50
Frankó Provolone
Ténytár
Egy, az Index birtokába került felmérés szerint pár héttel ezelőtt mindössze hat százalékpont volt a különbség a fideszes Némedi Lajos, illetve a független színekben induló Kész Zoltán között. A városban egyébként a baloldal által támogatott jelölt vezet, a Fideszt a falvak húzzák fel. A választási kampány körülményei a »szokásosnak« mondhatóak: a választást megint elárasztották a csupán papíron létező mikropártok, a jól bejáratott módszer folytatásaként ezek  segítségével próbálja a Fidesz feldarabolni az ellenzéki voksokat. A jelenlegi alpolgármester, Némedi Lajoson kívül ugyanis 11 további jelölt indul, a függetleneken kívül többek között a »híres« Összefogás párt, az Aquila(?) párt is megméretteti majd magát a választáson.

A városban mindenhol csak Némedi Lajos plakátja látható, Kész Zoltánék csak kisebb táblákat próbáltak kihelyezni, mint utóbb kiderült, szabálytalanul. A választás közeledtével feltámadt a veszprémiek által is ismert Helyi Téma, amely különkiadást szentelt Némedi Lajosnak. További »szuper fegyvert« is bevet a Fidesz: egészen véletlenül épp most tervezi az önkormányzat egy négymilliárd forintos sportuszoda felépítését, a felelőse pedig maga az alpolgármester Némedi, aki e témában konzultációt is fog tartani a város lakóival. Az erről szóló szórólapok már elárasztották a várost.

Készülődik: Tapolca

Bár Orbán Viktor a veszprémi választással kapcsolatban azt mondta, hogy az előttük álló három és fél évben nem nagyon lát olyan feladatot, ahol kétharmados kormánypárti többségre van szükség, biztosan nem jönne jól a Fidesznek az a tudat, hogy most már mégsem tehet meg mindent, amit csak akar.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. február 21. 12:03
Megdöntik a kétharmadot na és? A fidesz minden törvényt vidáman meg tud szavazni, a kétharmadosokon már rég tú vagyunk..és ha a veszprémiek meghibbannak és valóban ezt a Készt választják meg polgármesternek Navracsics után, akkor legyen az övék mind..jobbikostól, együttestől és ki ne felejtsük a kommunistákat és bolsevikeket..méltó utódai Pap elvátrsnak..
Tintamin
2015. február 21. 02:11
A kommunista tempó működik. De ahogy látom, a fideszes agyrokkantak képesek még védeni ezt a vállalhatatlna brigádot. Mennyire kell aluliskolázottnak lenni ahhoz, hogy valaki belássa, hogy mennyire gáz ma fideszesnek lenni?
Mich
2015. február 21. 01:43
A Hazugságtár győzelemről álmodik... pedig Veszprém megint egy nagy pofon lesz a Malacképű mögé bújó bukott Balliknak...
Akitlosz
2015. február 21. 01:01
"Egy, az Index birtokába került felmérés" Szupertitkos, de az index mégis megszerezte, ez igen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!