A híres-hírhedt klórozott csirke

2015. február 12. 19:15

A legnagyobb uniós tagállam, Németország egyértelmű érdeke a TTIP aláírása, ahogy az amerikai vállalatok is várják ezt.

2015. február 12. 19:15
Feledy Botond
Új Szó

„Mivel a legnagyobb uniós tagállam, Németország egyértelmű érdeke a TTIP aláírása, ahogy az amerikai vállalatok is várják ezt, így a kisebb tagállamok már csak egyetlen dolgot tehetnek: minden eszközzel érvényesítik érdekeiket, mert megakadályozni már nem nagyon lehet az egyezmény létrejöttét. A nagy játékosok egyelőre nagyon szeretnék az aláírást.

A középsúlyú és kisebb államok pedig, ha elég ügyesek, akkor hosszú távon képesek lehetnek többet nyerni, mint amennyit veszíthetnek. Ehhez azonban fel kell adni a struccpolitika jellegű, nem párbeszédre és érdekképviseletre épülő kampányokat, minden oldalon.

A cél, hogy az európai szereplők – államok, ipari szektorok, kkv-k és a végén minden polgár – képesek legyenek felmérni a lehetőségeiket a TTIP-ben és tudatosan készüljenek a változásokra. Az egyezményről még évekig fognak tárgyalni, majd jó eséllyel évekig tart a ratifikálási folyamat. Van időnk, de most kell kihasználnia a felkészülésre mindenkinek: vállalkozóknak, beszállítóknak, fogyasztóvédőknek egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. február 13. 16:04
Feledy megint öblöget...
Valodi
2015. február 13. 15:38
"Van időnk, de most kell kihasználnia a felkészülésre mindenkinek" - mondta a rabbi az Auschwitz felé tartó vonaton... vagy az atya a Titanicon, ahogy tetszik!
toyoda
2015. február 13. 06:37
Ez a Botond fiú honnan veszi a marhaságait? Honnan tudja mi az érdeke Németországnak? Beszélt a német ipar képviselőivel? TTIP lényege az amerikai-angolszász jogrend felé helyezése a kontinentális (európai) jogrendnek. Európa egyértelmű érdeke az h. ebből kimaradjon, mert teljesen elveszti a kontrollt. Botond gyerek! annyi zöldséget hordtál már össze. Nem mindenkinek tetszik (hála istennek) hogy épül a neoliberális Szovjetunió II.
NagyPál
2015. február 13. 06:12
Kezdem már baromira unni ezt a GMO-parát. Úgy emlékszem a kiváló magyar élelmiszeripar szakmányban állított elő téglaporral "feljavított" paprikát, glicerinnel "ízesített" bort. Az utóbbival még év borásza címet is lehetett nyerni.... No ennyit a világhírű magyar mezőgazdaságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!