Itt az újabb Jobbik-győzelem – 2 fontos tanulság

2015. február 09. 09:55

A képlet ennél egyszerűbb: az képes nyerni, akiről a protestszavazók elhiszik, hogy a leginkább esélyes. (Lásd még: MSZP-szimpatizánsokból lett jobbikosok.)

2015. február 09. 09:55
Borbás Barna
Válasz.hu

Emlékezzünk: Ózdon Janiczak Dávidról is előtúrtak Hitler-hasonmással pózolós fotókat, de a jobbikos jelöltnek nem tudtak vele ártani. Még mielőtt a belpesti politológia ebből kihozná, hogy ez azért van, mert a magyar vidék natural-born rasszista, szólok, hogy nem erről van szó. A Kötél Jánossal készült interjúból is látható, hogy a képviselő – fogalmazzunk óvatosan – nem a legélesebb kés a fiókban, vagyis ilyen esetben nem a világnézet és az értelmi képességek döntenek. A képlet ennél egyszerűbb: az képes nyerni, akiről a protestszavazók elhiszik, hogy a leginkább esélyes. (Lásd még: MSZP-szimpatizánsokból lett jobbikosok.)

2. A Fidesznek nem érdeke a kétosztatú politikai tér. Ózdnál és Mezőtúrnál is kétpólusúvá (Fidesz–Jobbik) egyszerűsödött a meccs. Míg a 2014-es választásokon a fideszes jelölt, Pete János 33,33 százalékot szerzett (172 szavazat), ahogy Kötél János is (a mostani időközire a szavazategyenlőség miatt volt szükség), az MSZP-s Répási János több mint 16 százalékponttal volt mögöttük. Ezen a miniatűr politikai térképen aztán eltűnt az MSZP (nem adott jelöltet most hétvégére), így nem volt, aki érdemben megoszthatta volna a protestszavazatokat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. február 09. 18:30
Ezért is Orbán fejét akarják majd az EU libernyákjai.
Mindjárt
2015. február 09. 18:24
Viccesnek tartom amikor a Fidesz és MSZP támogatók úgy érvelnek, hogy a Jobbik nem kormányképes. Tényleg azt hiszik ezek, hogy az elmúlt 25 évben kormányképes pártokat láttunk hatalmon? A világon sehol ne adóztatják meg a polgárokat annyira mint nálunk. Ezért nem képes a magyar gazdaság előre jutni mert elveszik az emberektől a jövedelmük nagy részét. Mit csinálnak vele? Először a politikusokosztozkodnak maguk közt, utána a a kádereknek. Ami marad az a szerencsétlen népnek. Ezek kormányképesek? Bodri kutyám jobban tudna kormányozni mint ezek.
katus
2015. február 09. 16:39
http://alfahir.hu/jobbikos_cigany_szarmazasu_vezetohoz_koltozik_a_part_mezoturi_gyoztese
Mindjárt
2015. február 09. 16:15
Jobbik azért nyer mert lassan már a Fidesz is olyan néputálatnak örvend mint az MSZP
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!