Parádé

2015. február 19. 10:59

Elmenjen-e Orbán vagy Áder Moszkvába a május 9-i díszszemlére?

2015. február 19. 10:59
A szerk.
Népszabadság

„A diplomáciai protokoll, hacsak meg nem sértik, ritkán hordoz politikai tartalmakat. Most itt van ez az eset. Elmenjen-e Orbán vagy Áder Moszkvába a május 9-i díszszemlére? Vagy inkább az előző napon Gdanskba kellene, ahol a lengyelek emlékeznek meg annak a háborúnak a végéről, ami ott kezdődött el 1939. szeptember 1-jén? A nácik támadták meg őket – egyetértésben Sztálin Szovjetuniójával, amely két hét múltán csatlakozott a lengyelek elleni háborúhoz.

Ezek régi dolgok. Mindkét helyre elmehet egy magyar vezető. A lengyelekhez a régi barátság miatt. Az oroszokhoz, mert továbbra is hálával tartozunk a vöröskatonáknak, akik életüket adták a nácik kiveréséért. Felszabadítottak minket, noha maguk nem voltak szabadok, s a fasisztáktól való megszabadulásunk nem hozott tartós szabadságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2015. február 19. 22:50
" tíz évvel ezelőtti 60. évfordulón ugyanis – noha Putyin már akkor sem volt az a John Locke-i értelemben vett liberális demokrata – több mint hatezer magas rangú külföldi vendég között minden zokszó nélkül megjelent 54 ország állam- vagy kormányfője, köztük George Bush amerikai elnök, Gerhard Schröder német kancellár vagy éppen Jacques Chirac francia államfő; Magyarországot Mádl Ferenc államfő képviselte. Öt éve a Győzelem Napján rendezett hasonló ünnepségen – abban az évben először – brit, lengyel, amerikai és francia csapatok is részt vettek a díszszemlén, és a sok küldöldi vendég között ott láthattuk Moszkvában Angela Merkel német kancellárt, Bronisław Komorowski lengyel államfőt, a cseh és a szlovák köztársasági elnököt vagy éppen Simon Perez izraeli államfőt. Mellettük pedig olyan nemszeretem országok vezetői integettek a Vörös téren a dísztribünön, mint a kínai, az azeri, a kazah, a türkmén és a vietnámi elnök."
Wazze
2015. február 19. 20:30
Orbánt nem hívta!... Hihi! Hiába nyalta- szopta fényesre...
MZ/X
2015. február 19. 16:21
Tisztelt szerkesztőség! Kérem, tanulják meg a magyar nyelvet, ha már itt élnek! Tetszik tudni a felszabadulás szó nem szinonimája a megszállásnak. Mind a német, mind a szovjet hadsereg megszállta Magyarországot.
GV0917
2015. február 19. 16:07
Van ami természetes, van ami természetellenes, sőt kínos.Végül de nem utolsó sorban -POFÁTLANSÁG! Az az orosz részről "természetes", hogy a volt Szovjetunió a volt Varsói Szerződés tagállamainak kormány és államfőjét meghívják! Miért ne? " Vérvörös zászlaink bíbor árnyán Így születtél tizennyolc nyarán.. Tönkre zúztad, ha ránk tört az ármány, Győzve győztél fasiszták hadán!!!!!! Íme a magyar fasiszták válasza: Április négyről szóljon az ének, Felszabadulva zengje a nép! Érctorkok harsogva zúgják a szélben Felszabadítónk hősi nevét! Ez természetes. Az viszont természetellenes, hogy a volt ellentétes Atlanti Szövetség egyik potens ex-Birodalom képviselői mazochista módon "vezekelni mennek" Moskau-ba!Mint réges -régen Barbarossa...a pápához. Az viszont pofátlanság, hogy a Hitler szövetségeseinek a szintén fasiszta (értsd: náci) Tiso páternek és Antonescu marsalnak a népe a háború utolsó órájának ötvenkilencedik másodpercében csatlakozik a győztesekhez és féltéglával verik a mellüket ,hogy ők is a GYŐZTES HATALMAK tagjai!Na ez a legjobb befektetés. És még büszkék is árulásukra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!