Cuki cica

2015. február 26. 07:35

A választóknak be lehetett adni, hogy Orbán Viktor nem köpönyegforgató szélhámos, hanem mágus, aki elővarázsolta a liberális Fidesz-szavazóból a benne rejlő konzervatív ént.

2015. február 26. 07:35
A szerk.
Népszabadság

„Van abban ráció, hogy a Jobbik a kormányra kerülés reményében igyekszik megszabadulni attól az idegenellenes, cigánygyűlölő, antiszemita imázstól, amelynek (részben) a népszerűségét köszönheti. Elvégre az efféle alakváltás a magyar politikában nem ismeretlen jelenség: a legnagyobb alakváltó maga Orbán Viktor, aki ateista liberálisként indult, majd vallásos konzervatív álarcot öltött, s már a harmadik kormányát vezeti.

Orbán Viktornak azért sikerülhetett jobbra kormányoznia a pártját, mert a Fidesz egykori bázisában ott voltak a liberális konzervatív eszmék csírái, s a választóknak be lehetett adni, hogy Orbán Viktor nem köpönyegforgató szélhámos, hanem mágus, aki elővarázsolta a liberális Fidesz-szavazóból a benne rejlő konzervatív ént.

A bűvészmutatvány tehát, amivel Vona Gábor próbálkozik, a Fidesz példája alapján nem lehetetlen – de kicsi az esély arra, hogy a cukiságtrükk sikerüljön. A Jobbik legszilárdabb bázisát ugyanis azok a rendíthetetlenül etnocentrikus gondolkodású emberek jelentik, akikben a csírája sem mutatható ki a kisebbségekkel szembeni megértésnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2015. február 26. 13:47
"kikben a csírája sem mutatható ki a kisebbségekkel szembeni megértésnek." Ha anyád rákos lesz, te valószínű cikket fogsz írni, hogyan kell a rákos daganat motivációit megérteni. Toleráld a rákos daganatot a saját házadban! Fogadj örökbe egy cigó famíliát... Amíg ez nem történik meg, addig kussolsz!
ceres
2015. február 26. 09:24
Egyébként:Magyarországon van rasszizmus. Ez a rasszizmus az Szdsz-mentalitás legfőbb attribútuma. A zsidóság belső minoritása- a zsidóságon belűl egy militáns kisebbség- bizonyíthatóan megrögzött rasszista. Ezt a tényt mártírkodással, hisztériával, és kvázihumán ("cuki") ideológiával fedik el. De a politikai tapasztalat számára nem lehet kétséges a valóságos mentalitásuk. Ez a militáns csoport mindössze pár tucat család. De a tébolyult agresszivitásuk áthatja a közéletet. Az egyszerű zsidót szándékosan teszik paranoiássá: így próbálják leválasztani a nemzetről, és magukhoz láncolni.
öszödibeszéd
2015. február 26. 09:18
na, az is egy "cukiságtrükk" volt, ahogy a diktatorikus egypártrendszer szocialista fenntartói demokratának kiáltják ki magukat. Arra nem gondolsz, elvtárs? Az nem köpönyegforgatás? Vagy ahogy a dogmatikus és intolerráns, az utódkommunistákhoz kötődő magyar liberálisok a szabadságjogok védelmezőiként aposztrofálják magukat.
ceres
2015. február 26. 09:13
Primitív demagógia ez a förmedvény. Undorító. ---Sokan voltak akik tapasztalatlan fiatalként pl szimpatizáltak az Szdsz-el, és fiatalos romantikával viszonyultak amerikához. Aki bátor volt , és szellemileg fejlődőképes , az idővel változtatott ezen. Voltak olyanok akik megismerkedtek a "Népi-urbánus vita" dokumentumaival:rájöttek arra, hogy mit jelent a gyakorlatban az, hogy "urbánus". És mit jelent tapasztalati szinten a neoliberalizmus.Belőlük jött létre az érett, józan Fidesz. A többi megmaradt Fodor -szinten.--A Jobbik meg sosem volt rasszista párt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!