444: zsebsajtózás ész nélkül

2015. január 14. 11:09

Így készül egy alaposabb ténycikk: rengeteg beletett melóval, hogy aztán a 444 le-zsebsajtózhassa.

2015. január 14. 11:09
Zsuppán András
Válasz.hu

„»Orbán Viktor, Rogán Antal és a zsebsajtó bámulatos tempóban hergeli bele magát és hallgatóságát a bevándorlás és muszlimellenes retorikába«, írta január 12-én a 444.hu egy cikkben, amelyben igyekezett ízekre szedni a kormányfő gazdasági bevándorlással kapcsolatos január 11-i párizsi kijelentéseit. (...)

Maradjunk inkább az időrendnél: ez a cikk megjelent a január 8-i nyomtatott Heti Válaszban, három nappal a miniszterelnök kijelentése előtt. A lap néhány nappal korábban, január 5-6-án elment a nyomdába. Élő Anita tehát egy jósnő jövőbelátó képességével 6 napra előre meg tudta jósolni, mivel tematizálná a miniszterelnök a közbeszédet egy olyan merénylet kapcsán, amit a cikk megírásakor még el sem követtek. Ez bámulatos, természetfölötti képesség!

Még egy apróság: a kiajánlóban is szerepelt – bár nem hinném, hogy a 444 újságírója, Erdélyi Péter egyáltalán legörgetett a végéig –, hogy az íráshoz a szerző 15 étterem kínálatát kóstolta végig, és a budapesti török nagykövetséggel konzultált. Talán még Erdélyi is elismerné, hogy ehhez azért kellhetett egy kis idő, és ha megnézné a nyomtatott lapot, látná, hogy a cikk mögött baromi sok munka van: tartózkodási engedélyek és adóügyi eljárások statisztikáinak beszerzése, beszélgetés több török étterem tulajdonosával, Magyarország volt ankarai nagykövetével, a számlák alapján az éttermek tulajdonosi körének átnézése.

Így készül egy alaposabb ténycikk: rengeteg beletett melóval, hogy aztán Erdélyi Péter le-zsebsajtózhassa. Ezen az anyagon a szerzője az év végi ünnepek miatt legalább december eleje-közepe óta dolgozott. Párizs, Charlie Hebdo, gazdasági bevándorlós mondat és minden egyéb idei esemény előtt készen volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. január 25. 18:00
Ha kíváncsi vagy, hogy miben mesterkednek, hogyan gondolkoznak vagy dolgoznak a héberek,elég azt tudnod, hogy mivel vádolnak másokat. Nincs ez másként a 444 című online emésztőgödör esetében sem.
Tábor Radosti
2015. augusztus 18. 17:25
444 = magyar ujságírás pöcegödre
Ellensúly
2015. február 06. 15:43
Azért a mandineresek figyelhettek volna, hogy úgy vágják meg a Válasz.hu írását, hogy legyen értelme. Szó van a 444 cikkéről, majd ez jön: „ez a cikk megjelent a január 8-i nyomtatott Heti Válaszban”. Kissé zavaros az egész, át kell kattintani a Válasz.hura, hogy érthető legyen.
BőröndÖdön
2015. január 16. 17:08
Bizony,már a legelején olyan szinten lett kitömve állami milliárdokkal,/az Andrássy úti székházpalota ajándékba.../hogy bőven eléldegéltek belőle a "komcsi" évek alatt is,ráadásul a kommenisták nem éheztettek halálra egy lapot sem,mint ahogy a jelenlegi állampárt az állami hirdetések teljes megvonásával teszi ezt a számukra nem szimpatikus sajtóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!