Még egy apróság: a kiajánlóban is szerepelt – bár nem hinném, hogy a 444 újságírója, Erdélyi Péter egyáltalán legörgetett a végéig –, hogy az íráshoz a szerző 15 étterem kínálatát kóstolta végig, és a budapesti török nagykövetséggel konzultált. Talán még Erdélyi is elismerné, hogy ehhez azért kellhetett egy kis idő, és ha megnézné a nyomtatott lapot, látná, hogy a cikk mögött baromi sok munka van: tartózkodási engedélyek és adóügyi eljárások statisztikáinak beszerzése, beszélgetés több török étterem tulajdonosával, Magyarország volt ankarai nagykövetével, a számlák alapján az éttermek tulajdonosi körének átnézése.
Így készül egy alaposabb ténycikk: rengeteg beletett melóval, hogy aztán Erdélyi Péter le-zsebsajtózhassa. Ezen az anyagon a szerzője az év végi ünnepek miatt legalább december eleje-közepe óta dolgozott. Párizs, Charlie Hebdo, gazdasági bevándorlós mondat és minden egyéb idei esemény előtt készen volt.”