Budaörs nem fizeti tovább az M1-M7-es bevezető szakaszán a villanyszámlát

2015. január 06. 21:52

Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, Budaörs a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását.

2015. január 06. 21:52
Wittinghoff Tamás
Facebook

„Budaörs nem fizeti tovább az M1-M7-es bevezető szakaszán a villanyszámlát

Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, 2015. január 6-án levélben értesítettem a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy Budaörs város önkormányzata a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását.

Az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza keresztülszeli Budaörs városát és ily módon a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel. Ennek megfelelően a város – bár nem lett volna kötelezettsége – jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen. Ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadtuk a Magyar Állam tulajdonába. Ezen felül jelentős részt vállalunk az útszakasz napi üzemeltetésében, és mi fizetjük a főpálya és a lehajtók közvilágítását is. 

Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszára útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, ezért a Budaörs város önkormányzatával 2002-ben megkötött »világítás szolgáltatás üzemeltetése« tárgyú megállapodást 2015.február 28. napjával felmondtam.

Továbbá tekintettel arra, hogy az útdíj fizetési kötelezettség 2015. január 1-től érvényes, a felmondási idő alatt sem kívánjuk a közvilágítás költségeit vállalni, így az erre az időszakra eső számlákat továbbítjuk a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.

Döntésünkről tájékoztatjuk az ELMÜ-t is.

Wittinghoff Tamás

Budaörs város polgármestere”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L. Vera
2015. január 07. 14:10
Az az undorító, hogy Budaörs, mint az ország egyik leggazdagabb települése (ha nem a leggazdagabb), az iparűzési adóból szerzi a bevételeinek óriási százalékát. Köszönhetően az autópálya nyomvonálara rátelepült bevásárlóközpontjainak, raktáraknak, egyéb logisztikai cégeknek. Szóval óriási hasznot zsebelnek be az autópálya nyomvonal elhelyezkedése miatt. Plusz az itt lakók messze az országos átlag felett használják INGYEN a mindenki adójából épült és karbantartott pályát, kiköltözve a városi bűzből, de ott foglalva a parkolóhelyet és fokozva a légszennyezettséget. Most bezzeg - csak mert megtehetik - kiszúrnak mindenkivel, aki fizet és eddig is fizetett. Undorító.
Ellensúly
2015. január 07. 13:22
Nagyon-nagyon nem csípem Wittinghoffot (és akkor még finoman fogalmaztam), de ez a lépése tetszik.
trespass
2015. január 07. 12:39
Porig rombolni és besóznia a helyét! A pampákon most sincs kivilágítva a sztráda. Legalább el lehet lopni a világítási berendezéseket is és föl sem fog tünni senkinek!
Peter8811
2015. január 07. 08:41
Aztán lehet Winterhotfing elvtárs is úgy fog járni mint Tétényi Éva, független lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!