A frappáns válaszok őrmesterei

2015. január 21. 08:02

Van ez a kellemes, kulturált csendőrmodor, ami így divatossá vált nem csak kormánykörben, de abban például nagyon; hogy mielőtt udvariasan köszönnénk, a biztonság kedvéért lekeverünk két nagy pofont.

2015. január 21. 08:02
Uj Péter
Népszabadság

Aktuális kedvencem a »Varga Mihály/Kovács Zoltán a Tescót búcsúztatja« című, már megszületése pillanatában örökzöld etitűd. Tehát veszünk egy multit, egy gonosz, sötét multit, akit a hülye is tud utálni, aztán négy-öt különadót nyakába sózunk, megtiltjuk, hogy fejlesszen, lehetetlenné tesszük, hogy beruházzon, köpködjük, gyalázzuk, éppen csak hogy nem rugdossuk seggbe, hogy húzzon már a francba, amikor aztán megunja, és húzna, kiállunk az ablakba gúnyolódni, hogy „látod, milyen béna lúzer vagy!”, meg pláne: „Ne hazudj! Nem is azért mész el, mert csesztettünk, hanem azért, mert hülye vagy ahhoz is, amit csinálsz! Nem tudsz üzletelni!”

Aztán persze nagy sajtókampányban bizonyítjuk be, hogy nagyon is tud üzletelni, sőt egy megrögzött, Rogán Antal-i értelemben vett extraprofitista. Az így előállott diszkrepancia vagy disszonancia, natúreszencia vagy micsoda ne nagyon zavarjon. A mi szempontunkból a Tesco is csak egy Gyurcsány Ferenc, éppen úgy, ahogy minden és mindenki más.

Minden verbális ütközetet meg kell nyerni, ez a fontos. Hogy a dumán túl a valóság micsoda, az úgyis csak a megrögzött ellenzékieskedőket, idegen érdekeket érdekli.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2015. január 21. 12:56
Bocs,de akkor nem az adózási szabályokon kellet volna változtatni és valamilyen módon itt tartani a profit egy jelentősebb részét? Az a baj, hogy az emberek nagy tömege szereti a TESCO filinget és ebbe gyalogolt bele most a KDNP. Másrészt meg hazug,mondhatni álszent propagandával árulják ezt az új politikai portékát. Van ebben az országban valaki,aki igazán elhiszi, hogy a KDNP a mi vasárnapi nyugalmunkat félti? Elég nehéz egy hazugságokkal teli célkitűzés mellé felsorakozni,még alapvetően jobbosként is. No meg ugye ott van az a nem titkolt szándék-ami valamilyen szinten nem is baj-hogy a magyar boltokat akarják helyzetbe hozni. NO de úgy, hogy a népszerű,olcsóbb,korszerűt elzavarjuk, hogy a majdnem szocreál hálózatot hozzuk helyzetbe?
Csigorin
2015. január 21. 11:45
Van annak egy diszkret baja, mikor az MSZMP egykori partlapja vedi a nagytokes multinacionalis vallalatokat a kormany basztatasaival szemben.
tango47
2015. január 21. 11:11
„Ne hazudj! Nem is azért mész el, mert csesztettünk, hanem azért, mert hülye vagy ahhoz is, amit csinálsz!" Úgy csesztették őket Orbánék, hogy nagy zavarukban euromilliárdokért vettek a vezetők maguknak repülőgépet, hogy az itt nálunk megtermelt profitjukat legyen mivel kihordani az országból. Így lettek állandóan veszteségesek szegények, oly annyira, hogy egyéb országokban is rákényszerülnek a bezárásokra. De mind1, azt hiszem objektívitást nem várhatunk el Új úrtól, ha a parancs a gazditól másról szól.
chinasky
2015. január 21. 10:26
bírom ezt a csávót. ez 1 korrekt fidióta-szopatás.:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!