Elolvastuk az új Charlie Hebdót. Tényleg durva

2015. január 14. 18:18

Az apácagyalázás és keresztre feszítve napozó Jézus mellett elfért egy olyan cikk is, amelynek az írója sajnálkozik, hogy mindenki Charlie.

2015. január 14. 18:18
Techet Péter
VS

„Magáról a gyilkosság napjáról több rövidebb visszaemlékezés is olvasható, az egyik a szerkesztőség közös kutyusát, Lilát mutatja be, amely a terroristák elől az asztalok alá menekülteknek jelezte, mikor mentek el a gyilkosok, mikor jöhetnek elő a túlélők a rejtekhelyükről. A többi visszaemlékezés sem a gyilkosságot magát idézi meg, hanem a napot, például, hogy milyen breton süteményt ettek a szerkesztőségben, ki-kivel vitázott, és hasonlók.

»Mi ez a kupleráj? Mindenki Rólad beszél!« – kezdi Matthieu Madenian a szokásos heti leveleit, amit a fiktív Charlie-nak szokott címezni. Megemlékezik arról, hogy amikor a laphoz hívták, »az ellenálláshoz csatlakozhatott, (…) erotomán karikaturistákhoz, antiglobalista közgazdászokhoz, és állandóan valamit majszoló újságírókhoz«. A szerző szerint rossz látni, ahogy a lap egyre népszerűbb lesz, és mindenki olvasni akarja.

»Mindenki Charlie. Hollande Charlie lett, Valls Charlie, Sarkozy is Charlie lett, Marine Le Pen meg azért sír, hadd legyen Charlie… Még Arnold Schwarzenegger is Charlie… Tudod, mit? Én akkor inkább most azt mondom, hogy nem vagyok Charlie« – írja a lap munkatársa, aki szerint persze heteken belül »minden rendbe jön«, és a többség megint utálni fogja a lapjukat. »Nagyon remélem, hogy így lesz, kedves Charlie. Mert ha nem, akkor tényleg a terroristák nyertek« – zárja cikkét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. január 29. 01:24
Jó arcok :)
Tatulus
2015. január 18. 18:44
Ezek undorító szemetek! A franciák meg idióták, hogy nem veszik észre, mi folyik ebben a szerkesztőségben! Nálunk is törvényt kellene hozni, mint a finneknél, hogy tilos bármilyen vallási jelkép pocskondiázása! Akár börtönnel is sújtva! Ezek-után sajnálom, hogy Orbán részt vett a temetésen! Ezek nem érdemelték meg! Sokkal inkább a Boko Haram áldozatai, vagy a palesztin civilek!
kamasuka
2015. január 16. 13:43
"A lap valóban hű maradt önmagához, és a legtöbb karikatúra a keresztény, a muzulmán és a zsidó valláson gúnyolódik. Már a vezércikk mellett Emmanuelle nővér, egy 2008-ban elhunyt belga katolikus apáca, író látható, aki azt mondja: „a Földön csak maszturbáltam, a túlvilágon már faszt is szophatok“." "Mindazonáltal nincs nagyon sok kemény rajz: egy strandon napozó, keresztre feszített Jézuson, és egy ruháját felhúzó muzulmán nőn kívül a legtöbb grafika a vallási fundamentalizmust, a terrorizmust támadja, vagy a vasárnapi tüntetésen menetelő politikusokon nevet." Nos, ez 'remek' és 'hiánypótló' ebben az unalmas világban ...
Akitlosz
2015. január 16. 13:42
Aki Charlie Hebdot olvas ő a terrorizmust támogatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!