Álomszerű hír érkezett a magyar gazdaságról: a változás az asztalunkon is megjelenhet
Nem állnak meg a határon a hazai termékek.
A Hold utcában a jó hírű vendéglátósok sűrűségével nem lesz gond, hiszen egymástól pár méterre nyit – vagy nyitott – helyet Gianni, Bíró Lajos és Szabó, a Michelin-csillagos Onyx tulajdonosainak új helyéről nem is beszélve.
„Gyönyörű, de kissé kísérteties hely most a Hold utcai vásárcsarnok. Budapest legcukibb, legkisebb és legtiptopabb régi csarnokát tavaly újították fel műszakilag, de miközben a külseje és a belseje tényleg világszínvonalúan néz ki egy ideje, szinte üres. Remek filmet lehetne itt forgatni a pestisjárvány után elnéptelenedett Budapestről.
(...)
Az emeleti részen azonban – ahol Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármesterrel ültünk – sokkal többen vannak, pedig még be sem népesült mind a húsz kutrica, amikben különféle kajáldák fognak megnyitni február közepéig. Azért Szentgyörgyvölgyivel, mert tavaly – még nem polgármesterként, hanem a kerület városüzemeltetési cégének vezetőjeként – ő indította el a piac felújítását és átalakítását.
(...)
Hónapok teltek el, aztán megmozdult valami. Bejelentkezett Bíró Lajos, a vicces Bock bisztrós médiaszakács és a Vörös Homár halkereskedést és -kajáldát vivő Szabó Péter, majd a helyzet odáig eszkalálódott, hogy egy szűk hónap múlva mind a húsz lehetséges helyen étterem fog működni. Ráadásul egy maréknyi menő magyar vendéglátós itt akarja megcsinálni a magyar Boqueriát. A híres barcelonai piac specialitása, hogy a fantasztikus standok közé évről évre több kajálda, főleg kis haléttermek költöznek, így egy helyen lehet alapanyagokat venni és azokat jól feldolgozva megenni.
A Hold utcában a jó hírű vendéglátósok sűrűségével nem lesz gond, hiszen egymástól pár méterre nyit – vagy nyitott – helyett Gianni, Bíró Lajos és Szabó, a Michelin-csillagos Onyx tulajdonosainak új helyéről nem is beszélve. Közben már üzemel a város koreaiak körében talán legnépszerűbb koreai miniétterme, ahol én még sosem találtam ülőhelyet. És van már burgeres is, meg egy rakás szokásos piaci büfé, meg egy Kolbice neokolbászozó, miközben épül a dél-afrikai kávézó, a görög étterem és a többi hely.”