Végül is kik azok a Charlie-k, és mit keresnek itt?

2015. január 18. 17:43

Akik Charlie-k vagyunk, nem azok vagyunk, akik a lap tartalmával azonosulnak, hanem akik a szabad közlés jogában hisznek, tekintet nélkül a közölt tartalomra.

2015. január 18. 17:43
Szilágyi Emese
Magyar Narancs

„Végül egy kitérő a Charlie konformista iszlamofóbiájáról. Létező álláspont, hogy a lapban közölt gúnyrajzok egy része kifejezetten a bevándorló kisebbségek ellen irányult, erősítve a társadalomban egyébként is jelen lévő sztereotípiákat. A Charlie karikatúrái azonban legalább két szinten értelmezhetők. Az azonnal szembeötlő, megbotránkoztató üzeneten túl a gúnyrajzok a maguk végletekig leegyszerűsített stílusával, a sztereotípiák elnagyolt hangsúlyozásával mindenféle fanatizmust pellengére tűztek. A végtelenül egyszerű, bevándorlásellenes szólamok hangoztatóit a szatirikus rajzok éppen azzal tudták nevetségessé tenni, hogy mondandójuk sarkításával az egész társadalmat szembesítették a xenofób nézetek abszurditásával.

Így akik Charlie-k vagyunk, nem azok vagyunk, akik a lap tartalmával azonosulnak, hanem akik a szabad közlés jogában hisznek, tekintet nélkül a közölt tartalomra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2015. január 22. 15:34
Na látjátok libsik? Ezt nevezik korlátolt, doktriner hozzáállásnak. "Négy láb jó, két láb rossz." Ez az a bonyolultsági fok, amit képesek vagytok képviselni. És persze mindeközben piszkosul "birkázni" kell mindenkit, aki ezzel nem ért egyet. Akik pont hogy az agyhalott binárisnál összetettebb, árnyaltabb véleményt fogalmaznak meg. A Föld nem hirdott még a hátán ilyen aljas, ugyanakkor ilyen ostoba söpredéket.
teljesenertelmetlen
2015. január 22. 13:43
Igenis a kis zsidó firkászaid voltak rasszisták, xenofóbok és vallásgyalázók, bárhogy próbálod mosdatni őket.
paraklétosz
2015. január 20. 22:50
Köszönjük Emese!
Berecskereki
2015. január 19. 23:50
Romlott magyar narancs. Már a madaraknak sem kell. Így marad Horn Gábor népszavazás utáni megjegyzése válaszként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!