MostMi van?

2015. január 05. 08:35

A felfokozott hangulat és a türelmetlenség érthető, hiszen például a MostMi január 2-i tüntetéséről annyi vezércikk, kommentár, Facebook-poszt jelent meg, amennyi ellenzéki pártrendezvényekről már régen nem.

2015. január 05. 08:35
Pető Péter
Pető Péter
Népszabadság

„Természetesen ezúttal is azért születnek a valósághoz nehezen illeszkedő, de legalább okosnak vagy dühösnek tűnő kommentárok, mert mindenki a Nagy Terv szempontjából vizsgálja a jelenséget. Az, ugye, arról szól, hogy az elégedetlenkedők egyesülnek, elzavarják a Fideszt. A pártos verzió szerint megbocsátanak a magukat rendre exkuzáló ellenzéki politikusoknak, s együtt bontják le a rendszert.

Az antipártos megoldás szerint kidolgozzák a komplett közpolitikai csomagot, amellyel újjáépítik az országot, megalapítják a soros köztársaságot, s eltemetik az emberöltő alatt sem bizonyító politikai elitet. Csakhogy van egy apró zavaró tényező: a valóság. A képlet ugyanis sokkal bonyolultabb annál, mint hogy pártnyafogás, civil kurázsi és álomkommandó seperc alatt megoldja.

A felfokozott hangulat és a türelmetlenség érthető, hiszen például a MostMi január 2-i tüntetéséről annyi vezércikk, kommentár, Facebook-poszt jelent meg, amennyi ellenzéki pártrendezvényekről már régen nem. Hogy közben kisebb a bulika, több beszéd untat, s minden estére jut egy demokrácia-szakértő? Az most kevéssé érdekes, mert a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport február elsejei rendezvényére néhány nap alatt majd hétezren jelentkeztek be. Azaz egyelőre csak azt látjuk, hogy most mi van. Meg azt: sokakat érdekel, mi lesz.

Amíg erről az egészről, amit még megnevezni is nehéz, nincs több tudásunk, addig legalább azt tartsuk észben: nem is olyan régen azt mondták egy színpadon, hogy miénk a világ legszebb koronája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2015. január 05. 12:54
"MostMi van?" Kiscsávó! Hibás a cím, mert egy igazi liberálfasiszta tökfej "Akkor"-ral kezdi a mondatot: Akkor most mi van? Esetleg: Akkor most hogy is van ez? Ugyanakkora baromság mindkettő.
hátakkor
2015. január 05. 10:56
"a MostMi január 2-i tüntetéséről annyi vezércikk, kommentár, Facebook-poszt jelent meg, amennyi ellenzéki pártrendezvényekről már régen nem. " mert már szenzáció számba megy, hogy még mindig van lejebb. Felértékelődik Grósz meg Megyó mutatvány lassan..
puszika
2015. január 05. 10:53
Hogy mi van Petőkém?? Szarfürészelés!!!!!!!!!
GV0917
2015. január 05. 10:05
Most Mi Van? Semmi. Tél van és csend! Ilyenkor csak a szar füstöl!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!