A Mos Maiorum szolidaritási nyilatkozata

2015. január 08. 15:30

Elítélünk minden agressziót, különösképp az olyan gyáva támadást, amelyet felfegyverzett emberek követnek el védtelen áldozatokkal szemben.

2015. január 08. 15:30
Mos Maiorum szerkesztősége
Mos Maiorum

„Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat a január 7-én Párizsban lezajlott merénylet áldozataival. Nem azért, mert egyetértettünk a Charlie Hebdo című gúnylap irányvonalával, hanem azért, mert

 - elítélünk minden agressziót, különösképp az olyan gyáva támadást, amelyet felfegyverzett emberek követnek el védtelen áldozatokkal szemben,

- hiszünk a véleménynyilvánítás szabadságában,

- bízunk azon racionális érveink meggyőző erejében, amelyek a vallásokkal szembeni kegyeletsértő viccelődéssel szemben felhozhatók,

- meggyőződésünk, hogy minden jó érzésű muszlim – ahogy minden jó érzésű ember, világnézettől függetlenül – elítéli az embertelen erőszakot.

 Nyugodjanak a gyilkos merénylet áldozatai békében!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2015. január 09. 08:34
Azt a megközelítést nem sűrűn olvasom, hogy a következményekkel is számolni kellene. Gyakorlatiasabban fogalmazva,kérdezve tehát maga a "revans" kivételezési módját ítélitek el, vagy a "szólásszabadság és véleménynyilvánítás" bástyájáról lövöldöztök arra, akire akartok - követelve az ebből fakadó következmények alól való felmentést?
Akitlosz
2015. január 08. 19:40
Gyáva támadás? Marha kevés ember lenne képes annyira gyáva lenni, hogy ilyesmit meg merjen tenni. Amikor az amerikaiak a repülőgépeikből, a helikoptereikből lakodalmas meneteket, mentőautókat bombáznak szét az meg bátor haditett ugye?
Türelem
2015. január 08. 17:30
Ja igen, a vallásgyalázások ellen is felszólaltak, itt a mandin, hasonló nyilatkozatot téve.
Türelem
2015. január 08. 17:30
Ja igen, a vallásgyalázások ellen is felszólaltak, itt a mandin, hasonló nyilatkozatot téve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!