Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni

2015. január 06. 18:23

Egy újszülött megbélyegzése nemcsak gyáva dolog, de gazemberség is. Olyan, mint egy köztörvényes bűncselekmény. Interjú.

2015. január 06. 18:23
Lázár János
Lázár János
Makó Híradó

Az ország első gyermeke Makón, az Ön választókörzetében született. A családban örömet, a közéletben indulatokat szült a születés.

Van, amikor nemcsak annak van jelentősége, hogy milyen mondatokat mondunk, hanem annak is, hogy milyen sorrendben. Ez az ügy is ilyen. Egyetlen egy gyereket – szülessen bár a Rózsadombra, vagy Makóra, palotába vagy putriba – sem lehet megbélyegezni. Ebben minden politikusnak és minden embernek egyet kell értenie. Sok dologban lehet vita köztünk, de abban nem, hogy Magyarországon minden gyereknek jár, hogy tiszta lappal induljon az életében. Minden magyar gyereknek vele született joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek, vagy öröklött körülmények. Sajnos egy gyerek életét, jövőjét sok minden befolyásolhatja hátrányosan már a születésétől fogva: a szegénység, a szülők hibái vagy esetleg bűnei, és az emberek előítéletei is. Ezek a hatások a gyerekek ellenségei, tehát Magyarország ellenségei. A most születő, most felnövőben lévő gyerekekből lesz ugyanis a jövő Magyarországa. A tisztességes politikának ezért az a dolga, hogy küzdjön az ilyen igazságtalan hatások ellen. A szegénység, a mástól örökölt következmények és az előítéletek ellen. (...)

Jól értem, bűncselekményként tekint a kirekesztő nyilatkozatokra?

Aki egy gyereket rekeszt ki, az valójában az egyetlen lehetőségétől, vagy „vagyonától” fosztja meg: az esélytől, hogy tisztességes emberré váljon. Az állam dolga pedig az, hogy a gazemberekkel szemben megvédje a gyerekeinket. Minden gyereket. Ezért én nemcsak apaként, hanem Makó országgyűlési képviselőjeként és a kormány tagjaként is a leghatározottabban elítélem azt a verbális támadássorozatot, amit gyáva és ostoba politikusok indítottak egy újszülött ellen. De azt is ki kell emelnem, hogy - bár a tettük súlya az előzőhöz nem mérhető - elítélem azokat is, akik ennek a gyalázatos ügynek a »katasztrófaturistái«. Akik ebből az újszülött-támadásból akarnak politikai hasznot húzni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. január 07. 12:01
Elnézve a hozzászólások számát a Lázár lassan átveheti a futóbolond szerepét. Csak azért mert sokan utálják és jókat tudnak káromkodni/anyázni/röhögni rajta, az utolsó csepp vérükig megvédeni őt ezért a Lázár kattintási=reklám érték mutatója a legmagasabb lesz lassanként a politikai élet tagjai között. Eddig ezt a "kitüntető" címet a futóbolond birtokolta. Ez most egy trónfosztás?
kukagyerek
2015. január 07. 11:54
Megy a posztkomcsi vonyítás itt na Mandin (meg máshol is), de még egy "pol-korrekt" bolsi sem írta le, hogy mi az, ami nem igaz Novák bejegyzésében.
Lolka-Bolka
2015. január 07. 11:02
Ez igaz , de hat mit is montak a tolerancia vedoi , eauropa ertekek orzoi , minden tudo vezeto ertelmiseg , a legek legjei liberalizmus bajnokai amikor megszuletet a Orban ur gyermeke , idezem : MEGELLETT ( csak azt nem tettek hozza , hogy a sz......ka). mit is ? az allatok szoktak megelleni az emberek nonemu tagjai meg > MEGSZULTEK > VILAGRA HOZTAK> ELETET ADTAK . soroljam meg . Es hat azert szernyebben csinalhatnad , mert a jobb oldalon kinyilik a bicska a zsebbe nehe amiket csinaltok. A bolsik elszamoltatasa meg sehol............ Ok az ellesegeitek .... vegyetek mar eszre mert megint beletek fognak marni , ahogy szoktak .
Csigorin
2015. január 07. 09:29
"Minden magyar gyereknek vele született joga, hogy a sorsát a tehetsége és a szorgalma alakítsa, ne pedig előítéletek, vagy öröklött körülmények" es ez mikortol varhato hogy igy lesz? mert jelenleg durvan az szamit, hogy honnan indul, a szegenysorbol kikapaszkodashoz kb 4 generacio aldozatvallalasa kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!