Je suis Szőnyi Szilárd

2015. január 14. 18:02

Egy kereszténydemokrata válasza: a sajtószabadság biztosítása az állam feladata, igazi határa pedig a sajtómunkások egyéni felelősségtudata.

2015. január 14. 18:02
Hollik István
KerDem blog

„A párizsi terrorcselekményekről szóló hírek margóján egyre több helyen jelenik meg a világban a Nem vagyok Charlie jelmondat, mely elutasítja a terror minden formáját, de kritizálja a lap öncélúan provokatív viselkedését. Ez újra megnyitotta a vitát a sajtószabadság határairól. Egy kereszténydemokrata válasza: a sajtószabadság biztosítása az állam feladata, igazi határa pedig a sajtómunkások egyéni felelősségtudata. 

 
Itthon Szőnyi Szilárd írt egy cikket, mely felborzolta a kedélyeket. Kérdésfeltevései jogosak voltak, az írásból áradt az együttérzés valamint az ügy megértésének és a megoldás megtalálásának vágya.
 
A magukat tévedhetetlennek gondoló liberális véleményguruk reakcióiról mindez szokás szerint nem mondható el.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PGuszti
2015. január 14. 22:45
Két-három nap alatt kiderült, hogy csak egy álszent és aljas hazugság az, hogy a sajtó képviselői, a francia politikusok, a Je Suis Charlie táblás tüntető tömeg a szólás és sajtószabadságot védte. A Charlie táblásokon merészelt gúnyolódni a francia humorista, Dieudonné M'bala M'bala. Ő olyan táblával állt elő, hogy "Je me sens Charlie Coulibaly”. (Coulibaly az egyik lelőtt terrorsta neve). Ezt már szólás- és sajtószabadság felkent francia hívei nem tudták elfogadni, és letartóztatták a humoristát. Mert aki őrajtuk mer gúnyolódni, annak börtönben a helye. Ennyit ér a nagy francia szólásszabadság. Ennyit ér a szólásszabadságért vonul álszent tömegek hitele. Természetesen az index, nol, hvg, 444 stb. köcsögeit sem érdekli ebben az esetben a sajtószabadság.
StG
2015. január 14. 20:22
"Ez alapján az államnak csak annyi a dolga, hogy biztosítsa a sajtó szabadságát és meghatározza a lehető legtágabb kereteket" Hogy ezért mit fog kapni Harrach Pétertől
Ouroboros
2015. január 14. 18:33
Részvétem. Szőnyi cikkéből az alig leplezett káröröm ömlött, a viszolyogtató keresztény kenetesség mögül acsargó gonoszság.
kamasuka
2015. január 14. 18:23
http://mno.hu/vilagur/veszhelyzet-a-nemzetkozi-urallomason-1267692
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!