Idegenek, haza?

2015. január 15. 13:45

Ez az egész új keletű idegenellenesség éppen annyira van végiggondolva és annyira megalapozott, mint amennyire az ebből az írásból kiderül.

2015. január 15. 13:45
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Magyar Nemzet

Orbán szerint az a négy-öt-hatszázezer magyar, aki külföldre ment dolgozni, a kalandvágy mellett főként a pénz miatt döntött így, vagyis ők is gazdasági kivándorlók – tehát, ha jól értjük, olyankor nincs baj, ha mi visszük a kultúránkat másokhoz, csak akkor, ha mások hozzák ide a magukét. De még az is csak akkor baj, ha Orbán Viktort zavarja, és például a futballisták esetében nem ez a helyzet.

Vagy ha mégis, akkor nyilván hamarosan fel fogja szólítani a felcsúti Puskás Akadémia csapatából a brazil Fábio Guarút, a horvát Renato Kelicet, a montenegrói Stefan Denkovicot, a szlovák Lubos Hajdúchot és a szerb Branislav Danilovicsot vagy a Videotonból a zöld-foki-szigeteki Stopirát, a marokkói Chaklát, a brazil Paulo Viniciust, az amerikai (!) Arturo Alvarezt, a horvát Dinko Treboticot és Marko Pajacot, a szerb Filip Pajovicsot, a portugál Marco Caneirát, a spanyol Juan Calatayudot, Álvaro Brachit, Antonio Gil Puertót, Francisco Jose Ruiz Rojast, meg az edző Joan Carrillo Milant, hogy ne lábatlankodjanak itt tovább az idegen kultúrájukkal, hanem csomagoljanak szépen össze, és húzzanak haza.

Az ugyanis kevéssé tűnik méltányosnak, hogy ha a miniszterelnök kedvenc focistáiról van szó, akkor jöhetnek az »idegenek«, de ha az én jövendőbeli afgán szakácsomról, török kertészemről vagy szingapúri bejárónőmről, akkor nem jöhetnek, mert a kormányfő nem tart igényt a tőlünk különböző kulturális hátterükre.

Ez az egész új keletű idegenellenesség éppen annyira van végiggondolva és annyira megalapozott, mint amennyire az ebből az írásból kiderül. A gond csak az, hogy – hála az időzítésnek – immár az egész világ tud róla, és nem csak a kiötlőjét méregetik furcsán, hanem az országot is, ahonnan az ilyen kifacsart logikájú figurák jönnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!