Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Amikor a Fidesz elkezdi komolyan venni a Jobbikot

2015. január 21. 14:45

A Fidesz láthatóan felismerte mostanra, hogy az ellenfél nem balról fog jönni.

2015. január 21. 14:45
Éder Mónika
napolit

„Bár a Fidesz láthatóan nem kíván egy platformra kerülni a Jobbikkal, jelen esetben ez belpolitikai szinten elkerülhetetlen. Az Európai Parlamentben más a helyzet: a Fidesz valószínűleg hatékonyabban tudja képviselni álláspontját egy néppárti frakció részeként, mint egy függetlenként jelenlévő Jobbik. Márpedig a megvalósítás képessége nem elhanyagolható kérdés, különösen, ha egy EU – USA megállapodásról beszélünk, ahol vajmi keveset számítanak a tagállami érvek és támogatottság, sokkal inkább az EP frakciók véleménye kerül előtérbe.

A Fidesz láthatóan felismerte mostanra, hogy az ellenfél nem balról fog jönni, ráadásul előnyben van a Jobbikkal szemben a megvalósíthatóság szempontjából.

A gondolatmenet tehát hatékony lehet és az okok is világosak: a Jobbik túlnőtt azon a téren, ami a kormánypárt számára elviselhető volt. Ahhoz, hogy ennek a gyengítő folyamatnak valós hatása legyen, huzamosabb ideig kell folytatnia a Fidesznek. Erre nagy esély is van a Jobbik enyhülése miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2015. január 22. 07:29
Ideje lenne már, hogy magyar kormányunk legyen! Hajrá JOBBIK!
Fakutya Vigyora
2015. január 21. 21:54
"Most a terv az, hogy az 1989-90-ben már kipróbált be- és átépülési technikák alkalmazásával új, jobboldalinak beállított, nemzetinek és radikálisnak hazudott pártokat és egyesületeket szerveznek, s párt nélkül maradt SZDSZ-es és MSZP-s káderek ezekbe épülnek be. Morvai már ott van bent, minden körülötte forog, csillaga emelkedik. ---A ?Jobbik? maga a zűrzavar. Most egyidejűleg benne van egy református püspök, dr. Hegedűs, a kedves fia, ifjú Hegedűs Loránt, aki a MIÉP egyik képviselője volt korábban, benne van a házassági kötelékét és származását egyaránt ködösítő ENSZ-gerilla és jogvédő nőszemély, Morvai Krisztina, Baló Györgyön keresztül letagadhatatlan MSZP-SZDSZ-kapcsolatokkal, megbízásokkal, és ha most még megtudja a nagyközönség, hogy a Bolíviában megölt zsidó-muzulmán is ?Jobbik?-alapító, Gárda-szervező, akkor annyira széles lesz a freskó, hogy nem fér bele a magyar közvélemény látóhatárába. Mert hát ez már egy kicsit sok, valljuk be." http://www.inditlak.com/irasok/vilagnezetek-pergtzeben/307-csurka-istvan-irasa.html
yanoo
2015. január 21. 21:51
" A Fidesz láthatóan felismerte mostanra, hogy az ellenfél nem balról fog jönni. " De.Mert a Jobbik baloldali párt.
Fakutya Vigyora
2015. január 21. 21:49
"A mostani forgatókönyvet is valahol az MSZP-SZDSZ háza táján írták, akárcsak a korábbiakat. 2002-ben az eleve általuk kreált Centrum és a bepalizott, csőbe húzott MIÉP, 2006-ban az akkor még a marosáni vérvonalból származó Kovács Dávid által irányított JOBBIK-kal megfűszerezett MIÉP – a Harmadik Út -, most pedig a mára már alaposan átalakult JOBBIK képezi a balliberálisok stratégiájának talán legfontosabb elemét: a harapófogó jobboldali pofáját. Mert ugye a FIDESZ-t csak akkor lehet legyőzni, vagy legalábbis legyengíteni, ha két oldalról harapófogóba kényszerítjük, mint a grizzly vadászok a fenséges vadat." http://szmm.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=3341
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!