Kis párt = kamupárt? Na ne!

2015. január 07. 10:43

A lap frazeológiája szerint tehát nem is érdemes pártot létrehozni, ha annak nincsen másnap legalább 2%, de inkább 5%-a, mert az rögtön meg is öli az esélyes (valódi) pártok komoly politizálását.

2015. január 07. 10:43
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A lap frazeológiája szerint tehát nem is érdemes pártot létrehozni, ha annak nincsen másnap legalább 2%, de inkább 5%-a, mert az rögtön meg is öli az esélyes (valódi) pártok komoly politizálását.

Itt egy rossz viccel állunk szemben, amelyen nehéz kacagni. Az Origo kétségkívül nagyobb izgalomba jön attól, hogy Simicska indul-e, mert, ugye, a magyar politika (és az újságírást is idevéve általában a közélet) oligarchikus, amit éppen az Origo szerkesztőségének nem kell magyarázni, azt hiszem, plusz Simicskának nagyobb hírértéke is van, ergo többen olvassák az ő kapcsán a lapot, mintha a T. Szerkesztő leküldene egy újságírót körbekérdezni a »kamupártokat« arról, hogy mi a nézetük Veszprémről és Magyarországról. Á, minek, hiszen mit számít az, hogy 4-5 párton kívül ki mit akar ebben az országban. De akkor miért tetszenek rinyálni egy füst alatt a NER-ről? Hogy az nem jó? Meg a sajtószabadságról? Meg a politikai verseny zárt voltáról? Meg a passzív magyar polgárról, aki orrba-szájba értesül a NER-es gazemberek minden napi bulvár böffenéséről, csak éppen a jobbítani akaró (kamu) polgárok erőfeszítéseiről nem? (És ki tudja zárni a T. Szerkesztő, hogy vannak ilyenek, ha nem küldi le az emberét a tett színhelyére?)” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. január 07. 14:54
Jogos a felvetés BP részéről. Ha automatikusan kamupártnak titulálunk minden újonnan létrejövő pártot, azzal nagyjából konzerváljuk is a jelenlegi pártstruktúrát. Aminek a megváltoztatása már a jelenlegi körülmények között is szinte lehetetlen feladat. A folyamatosan a bejutási küszöb környékén ingadozó LMP vagy akármelyik viszonylag új párt (akár a PKP) példája is jól mutatja, hogy tömegbázist kiépíteni nem egyszerű feladat. Valószínűleg erre nálunk is csak egy olyan formáció lesz képes, amelyik eleve tömegmozgalmi alapokon jön létre. Lásd a Podemos példáját.
kjkj945
2015. január 07. 13:15
Béndek! És a többi kamu? Be kellene már vezetni, hogy amelyik pártnak nincs 10 ezer tagja, az KAMÚ és nem párt.
Wendriner
2015. január 07. 12:11
Napibéndek!
Szorgos Lajhár
2015. január 07. 12:08
Ez az alak teljesen megőrült. Várom, mikor fogja magát két macskának tekinteni, aki egymással játszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!