Van-e nagyobb lúzer a kormányban, mint Varga Mihály?

2015. január 23. 08:37

Adott egy miniszter, akit sokan szavahihető embernek tartottak. Még többen szakembernek, aki nem keveri az esztelenséget a politikával, aki nem lánglelkű forradalmár, de a lehetőségekkel és a következményekkel mindig számoló profi.

2015. január 23. 08:37
B. F.
Kettős Mérce

Varga alulmaradt anno Rogánnal szemben az ingyenes készpénzfelvételről folytatott vitában. Botor módon kiállt az internetadó mellett – védve a védhetetlen eredeti koncepciót –, amíg a főnöke be nem jelentette a hátraarcot (ezt a cuclit mások még jobban beszopták). Ő az, aki jobb pillanataiban elismeri, hogy álom a gyors gazdasági felzárkózás, a közmunka program nem megoldás, és az uniós pénzek fűtik a magyar gazdaságot, míg máskor zombiként zengi a kórussal, hogy „Magyarország jobban teljesít”. Varga Mihály az a miniszter, aki teljes képtelenségnek tartotta a vasárnapi zárva tartást, majd teljes mellszélességgel kiállt mellette. Ő az, aki azt nyilatkozta, hogy nem lesznek boltbezárások, elbocsátások meg pláne nem, miközben saját államtitkára szerint ugyan nem tízezres nagyságrendben, de bizony lesznek.

Varga Mihály a korrupciós váddal az Egyesült Államokból kitiltott Vida Ildikó NAV elnök közvetlen felettese. Főnökként napokig nem tudott beosztottja kitiltásáról, sem annak céges viselt dolgairól. Ő az, aki azóta sem mentette fel – még csak ideiglenes sem – a korrupciós gyanúba keveredett NAV vezetőket és nem kezdeményezett külső vizsgálatot a NAV-nál a vádak tisztázása érdekében. Miniszterként ő a felelős, amiért a tárcája több tízmilliárdos bevételi többletet tervezett be 2015-re az útdíjakból, aminek hatására az NFM illetékesei kétségbeesett és roppant dilettáns módon voltak kénytelenek hozzányúlni az autópálya-díjakhoz. Varga illetékessége a szerencsétlenül bevezetett EAKER rendszer is, mint ahogy nála landolt a magán és állami milliárdokat »elgazdálkodó« Töröcskei István ÁKK-elnök lemondása is. Ez utóbbinak bár »jó munkát végzett«, elfogadta a lemondását, sőt közpénzből még egy magánbank tehetős ügyfeleit is kártalanítja, mielőtt azok privát számoltatnák el a bukott bankárt – valószínűleg ez a jól végzett munka jutalma. Kit zavar, hogy ez a 6 milliárd eredetileg a közszférában foglalkoztatottak bérfejlesztésére ment volna?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. január 23. 18:27
Egy biztos. B.F.-nél nagyobb lúzert alig ismer a magyar(országi) fikaújságírás. Röhej, mikor egy no name blogger a pémzügyminisztert lúzernek nevezi.
brabant89
2015. január 23. 16:27
Nagyobb köcsög van, de nagyobb lúzer aligha. :))
gandras
2015. január 23. 15:30
csak a rend kedvéért... Varga is Pasa parki lakos...
kjkj945
2015. január 23. 15:04
B Fnél Van-e nagyobb lúzer ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!