Mesterséges kormányellenesség

2014. december 20. 12:30

A kormányoldalnak mindenképpen kell valamit tennie annak érdekében, hogy a népszerűségvesztés ütemét mérsékelje, illetve megállítsa.

2014. december 20. 12:30
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„Látva az ellenzéki pártok szereplését, sokakban felötlik a kérdés, hogy teremtődhet-e, s ha igen, hogyan, ebből a hangulatból egy kihívó a jelenlegi kormányerőkkel szemben. Ahhoz, hogy a tüntetésekből nőjön ki valami új, nagyon sok minden hiányzik, s az elmúlt négy év története mutatja, hogy ez nem is annyira egyszerű feladvány, gondoljunk csak a Milla vagy éppen a Szolidaritás történetére. Jelenleg csak egy sokféle okból zúgolódó tömeget látunk, annál semmivel sem többet, s arról is csak imitt-amott hallani, hogy valaki erre szervezetet akarna építeni. Mindenesetre a Fidesznek roppant szerencséje van, hogy nincs egy úgymond »ellenzéki Fidesz«, amely képes lenne gond nélkül becsatornázni ezt az elégedetlenséget. A tüntetők sokszor az ellenzéki pártokat is bírálják. 

A baloldal leszerepelt az egymást követő választások során, s amikor a szocialisták pártértekezletén olyan műszavak hangoznak el, melyek az egyszerű választót a legkevésbé sem hozzák izgalomba, kevesen gondolják, hogy fel fognak támadni.

A Jobbik sok tekintetben jóval profibb módon lép fel, de szélsőséges jellege miatt kormányzóképessége kapcsán kétségek merülhetnek fel, ami a választók döntését jelentősen befolyásolja. Van ugyanakkor egy olyan jelenség is, amely segítheti a jelenlegi ellenzéket: ha az elégedetlenségen nem sikerül változtatni, a »jobb híján« logikája melléjük állhat.

Ne feledjük: nagyon messze van még 2018. A kormányoldalnak mindenképpen kell valamit tennie annak érdekében, hogy a népszerűségvesztés ütemét mérsékelje, illetve megállítsa. Nem engedheti meg, hogy a negatívumok erősen beégjenek a választók fejébe, és akkor nem lehetetlen, hogy ismét visszatornázza magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2014. december 23. 05:35
Ha netán megbukik a FIDESZ,akkor én a JOBBIK-ra fogok szavazni,a balcsürhére soha!
Brigadéros
2014. december 21. 16:40
Sajnos igaza van... Az elmúlt 2 hónapban annyit b@lfaszkodott a fidesz, hogy az egyenesen fáj... Most a külföldet hagyjuk, a saját gyártású marhaságokról beszélek, mint a vasárnapi nyitva tartás, meg a bevezető autópályák díjkötelessé tétele. Hogyan lehet ilyet produkálni 4 év igen jó teljesítménye után???
simonvitéz
2014. december 20. 19:09
.
kukagyerek
2014. december 20. 16:31
"...de szélsőséges jellege miatt kormányzóképessége kapcsán kétségek merülhetnek fel, ..." ............... Hagyd már az ökörségeidet, fütyi! A narancsos banda az anyja hasában tanulta a kormányzást? Inkább arról van szó, hogy pofátlanul meg próbáljátok elbagatellizálni a jobbik erejét. Nagy lesz a pofára esésetek! Aztán mond már meg te szerencsétlen, hogy a Jobbik mitől szélsőséges? De ne hazudj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!