Én az ellenőrökkel vagyok

2014. december 03. 10:33

Az ellenőr nekem mindig is az az ember volt, akinek nagyon próbára van téve az embersége és aki nagyon próbára teszi az én emberségemet.

2014. december 03. 10:33
Vay Márton
Dinamó Műhely

Az ellenőr az az ember, aki a város legszarabb munkájában még azért is kűzd, hogy a mindenki által felé áradó utálat ne gyűrje le, ne egye meg. Ha sikeresen, ha sikertelenül, az mindegy is: számomra mindkettő újabb ok arra, hogy ne utáljam őket és ne értsem az össznépi ellenőr-utálat kultúráját.

Most pedig a BKK egyik hibája, adóssága gyanánt az elektronikus jegykezelő rendszer további késését írják, mert így továbbra is »ellenőr-hordák« állnak a metróban. Hát nem tudom.

Ha jönnek az automaták, ezekből az emberekből közmunkások lesznek 47 ezerért, az egész biztos. Még több szegénység, nagyobb munkanélküliség, még több rossz kedv. A gyerek sem megy osztálykirándulásra. Most, amikor a foglalkozatás növelése kéne, hogy legyen a legnagyobb gazdasági prioritás, akkor ennek követését elvárom egy állami cégtől.

Nem több ember helyett dolgozó gépre van szükség, hanem munkájukból megélni tudó emberre.

Ha tényleg lehetetlen volna az ellenőröket tovább képezni, státuszuk javításával munkájuk minőségét javítani (amit kötve hiszek), én még akkor is inkább élek együtt velük, mint még több géppel, ami nem jobb lesz, csak máshogy szar. Az pedig nem érdekel, hogy mennyit spórolna az állam a fizetendő munkabérek kiesésével. Építsenek egyel kevesebb stadiont, vagy vonják vissza a szivaroknak adott adókedvezményeket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2014. december 03. 13:30
Nekem sosem volt velük bajom, mindig barátságosan viselkedtek velem szemben..persze mertek volna másképp!!
Trolleybus
2014. december 03. 12:02
Amíg az ellenőrök átlagosan egy cro-magnoni ember színvonalával vetekednek pont leszarom mi van velük: ha fontos a BKK-nak vagy az államnak ezeknek az embereknek a segítése, nyúljon a hónuk alá és képezze, tanítsa, "kupálja" ki őket homo sapines szerűvé! Addig viszont senki ne számítson az én szolidaritásomra!
Ángyán Páván
2014. december 03. 11:59
Életedbe nem ültél még villamoson.
Castro
2014. december 03. 11:38
Ha elektronikus jegykezelés lesz a metróban akkor ezek az ork hordák fel jönnek a föld alól és a közlekedési eszközökön fognak randalírozni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!