Nyílt levél Várady Zsoltnak Orbánbuktatás ügyben

2014. december 30. 15:05

Hajlandó vagy-e a tüntetés tematikáját a Tömeg akaratához igazítani: elsődleges, mindennél sürgősebb és fontosabb célként kijelölni az Orbán Rezsim megbuktatását?

2014. december 30. 15:05
Szabó Gábor
Szabó Gábor
Tuareg

„Jelen állapotban a Te tüntetésed az elmúlt 25 év elutasításáról és egy új ellenzéki mozgalom megalapításáról szól. Ebben van azért egy furcsa motívum: a résztvevők létező politikai identitásának eltitkolására való felszólítás: magyarul ne hozzanak a pártszimpatizánsok zászlókat. Ez elég furcsa elvi kérdés, a jelek arra mutatnak, hogy több párt sem fog ennek eleget tenni, mert épp az a hatalmas, soktízezres tüntetés, amelynek emlékére az operaházit rendezitek, minden létező politikai szervezet zászlóit és transzparenseit beengedte, tán ezért is volt akkor a 100 ezres tömeg. És itt érünk vissza az alapkérdéshez: mi is valójában a tüntetés célja? Mertha valóban úgy van, mint az »apróbetűs« részben leírjátok, hogy az elmúlt 25 év egybemosása, és egy új ellenzéki mozgalom létrehozása, akkor ott valóban nincs helye más szervezetek zászlóinak, de akkor persze más szervezetek szimpatizánsainak sem. Az eddigi tüntetések tapasztalata alapján azonban erősen kérdéses, hogy vajon a pártszimpátiával rendelkezők távoltartása után a bejelentkezett 9 ezer emberből hány is lenne ott valójában. Az egész rendezvényt egy furcsa kettősség uralja: olybá tűnik, mintha az ellenzéki demokrata pártok szimpatizánsaira is igényt tartanátok egy olyan mozgalom megalapításánál, amelynek célja épp ezen pártok elfogadhatatlanná minősítése. És ez nehezen menne, ha a zászlóerdőből kiderülne, hogy mily nagy számban is vesznek részt pártszimpatizánsok ezen a tüntetésen.

Nem is lenne szükség, hogy blogom erejét fölhasználva tegyek föl kérdéseket, ha lenne az esemény fészbuk oldalán bármiféle kommunikáció a résztvevők és a szervezők között. De nincs, nyomokban sincs. Napok óta teszik föl a sürgetőbbnél sürgetőbb kérdéseket a résztvenni szándékozók, de még véletlenül sem jelent meg egy szervező sem, senki semmire semilyen választ ott nem kap. Ennek következménye az, hogy itt vagyok kénytelen Neked föltenni a mindenképp választ igénylő alapkérdéseket:

1. Hajlandó vagy-e a tüntetés tematikáját a Tömeg akaratához igazítani: elsődleges, mindennél sürgősebb és fontosabb célként kijelölni az Orbán Rezsim megbuktatását?

2. Amennyiben nem, tájékoztatod-e erről rövid, közérthető, egyértelmű formában a résztvennni szándékozókat még a tüntetés előtt?

3. Amennyiben ezt sem, milyen módon kívánod föloldani a Tömeg és a szervezők szándéka közti ellentétet a tüntetésen?

4. Szervezőként milyen lépéseket teszel, ha politikai szervezetek saját identitásukat jelképező zászlókkal, transzparensekkel jelennek meg?

Nos, ez a négy legfontosabb kérdés, melyek egyenes megválaszolása képes eloszlatni az Operaházi tüntetéssel kapcsolatban igen sokakban fönnálló, és napról napra elmélyülő kételyeket. Várom válaszodat, akár itt, akár bárhol a médiában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. december 31. 11:48
Gondolom az a nagy táblás ember ott lesz.Mindig látom a Tv-ben. Igazi bértüntető. Hideg lesz:-) pálinkát vigyetek meg tundrabugyit.
Burmin
2014. december 31. 11:47
Gondolom az a nagy táblás ember ott lesz.Mindig látom a Tv-ben. Igazi bértüntető. Hideg lesz:-) pálinkát vigyetek meg tundrabugyit.
hakos
2014. december 31. 11:28
Ezek komolyan gondolják, hogy a ballibant szavazók pár százalékának tüntetgetéseivel meg lehet buktatni egy választásokon kétharmados többséget szerzet kormányt?:))))))))) Különösen egy "rezsimet"? Ha a kormánybuktatás lehetőségét komolyan gondolják, akkor vagy tudatosan hazudnak, amikor "rezsim"-nek minősítik, vagy tényleg rezsimnek hiszik, viszont akkor totál idióták, ha azt hiszik, hogy megdönthető.......:))))))
kispufi
2014. december 31. 10:24
nab+, egy hang a mátrixból. nem is értem, hogyhogy miért orbánt akarják még mindig elzavarni, hát ezen a saját külön bejáratú szerepjátékos alternatív valóságukban rég túl kéne lenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!