Közteher-viselés

2014. december 21. 15:53

Álmomban képviselő voltam és beterjesztettem életem első törvénytervezetét: a képviselőkre egyetemlegesen vonatkozó közteher-viselési jogszabályt.

2014. december 21. 15:53
Somfai Péter
Népszava

„Álmomban képviselő voltam és beterjesztettem életem első törvénytervezetét: a képviselőkre egyetemlegesen vonatkozó közteher-viselési jogszabályt.

Ez a törvény kimondaná, hogy csak olyan újabb adóterhet lehet kivetni az ország népére, amelynek hatását a honatyák és honanyák előzetesen már önmagukon tesztelték. Mire gondolok? Ott volt például a csekkadó bevezetése. Úgy lett volna igazságos, ha mielőtt megnyomják az igen gombot, egy fél éven át kizárólag az ő csekkjeik után számoltak volna a bankok magasabb jutalékot, csak nekik emelték volna titokban a számlaköltségeket, mint ahogyan megtették azt velünk is.

De ennél jobb példa az autópálya díjakkal kapcsolatos döntésük. Ha a javaslatomat elfogadnák (amit kétlek), akkor minden képviselőnek magának kellene megvennie az autópályákra a jegyet, de azt még a szolgálati kocsik esetében sem lehetne elszámolni. A magas jövedelmükbe igazán beleférne ez »az autósok érdekében hozott, nekik kedvező új költség«. (...)

A szavazás végeredményét már nem sikerült megálmodnom. Felébredtem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2014. december 22. 15:55
Már azt is kisajátították az álkeresztény műnemzetiek.
Peter8811
2014. december 21. 19:09
Álmomban Bokros voltam és kiléptem az MSZMP-ből.
puszika
2014. december 21. 18:51
Ti még az álmaitokban is buktok Somfai!! Így aztán ott sem leszel képviselő!!!
balbako_
2014. december 21. 18:29
Ha bevezetik a drogtesztet neked véged.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!