A Fidesz pénzelte a liberálisok kampányát?

2014. december 07. 17:07

Fodor tagadta a vádat, de nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy akkor mégis miből tellett a több tízmilliós korteskedésre.

2014. december 07. 17:07
Németh Gábor
Egyenlítő blog

„Konkrétabb problémája volt Fodor Gábor pártjával Popper Gábornak. A párt ügyvivője kilépése előtt kérdőre vonta Fodort, hogy miből tellett az őszi óriásplakát kampányra, és igaz-e, hogy a Publimont (ez Simicska Lajos plakátcége) helyein megjelent plakátokat valójában a Fidesz finanszírozta. Fodor tagadta a vádat, de nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy akkor mégis miből tellett a több tízmilliós korteskedésre.


Nem ez az egyetlen kapocs egyébként a Fidesz és Fodor pártja között. Azt Fodor nem is szokta tagadni, hogy időnként találkozik Orbán Viktorral a parlamenten kívül is, hiszen kapcsolatuk a Bibó Szakkolégiumig nyúlik vissza. De van más is: Fodor egyik legfőbb támogatója a zöld bizniszben utazó Törő Csaba 2010 óta rendszeresen együtt üzletel Simicska Lajossal.

Törő Csaba Fodor Gábor támogatójaként került a politika közelébe. Kóka ellenében Fodort támogatta pénzzel az SZDSZ 2008-as elnökválasztási kampányában. Ő a társtulajdonosa a Geohidroterv Kft.-nek, amelyik a Közgép konzorciumi társa. Együtt – illetve hárman a Strabag MML Kft-vel – végzik a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program rekultivációját 5 milliárd forintért. A Geohidroterv – amelynek 2011-ig ügyvezetője volt Forró Zoltán, Demszky Gábor egykori budapesti főpolgármester kabinetfőnöke – végzi egyébként minden idők legnagyobb, 24 millió eurós magyarországi környezeti kármentesítését Üröm határában.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. december 08. 10:27
Gabriellát mikor tünteti ki a FIDESZ-maffia?
hátakkor
2014. december 08. 06:36
GyuriFeri - plakátolás ide, vagy oda - apportként vitte magával Gabriellát a Parlamentbe. Ősszel Pest-Budán 12 000 szavazója volt Gabikának. Fletó meg proletár kerületeket is képes volt bukni ősszel. Trükkök százai..
mustarharmas
2014. december 07. 21:35
Háát, ebben lehet valami. A korrupt libek egyik szárnyát felhasználta a Fidesz a szintén korrupt, de nagyobb másik szárny ellen.....
atila68
2014. december 07. 21:34
Édes faxom, már akkor hazudik mikor kérdez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!