Tudják, merik, teszik. Még.

2014. december 11. 08:52

Nem végeztek számításokat, amikor egy generáció ellopott nyugdíjmegtakarításából tőzsdei részvényt vettek. Könnyen jött, könnyen ment.

2014. december 11. 08:52
Gomperz Tamás
hvg.hu

Amikor a fősámán csökkenti a gimnáziumi férőhelyeket és a gyerekeket érettségit nem adó képzésre kényszeríti, nem végez számításokat. Nem az ő feladata. Ha nem jön be, hát nem jön be. Mi lesz a tankönyv-államosítás után a kiadókkal, meg úgy általában az oktatással? A kormány nem végzett számításokat. Valami lesz, az a lényeg. Ha a Nemzeti Bank elnökének megtetszik egy irodaház, egy kastély, egy villa, akkor megveszi úgy, hogy előtte nem végez számításokat. Mondjuk ő olyat sosem csinált, azért lett gazdasági miniszter.

Friss hír: egy hónapon (!) belül fizetős lesz az M0-ás. Ami igazi hungarikum, mert más fővárosokban a belső kerületeket teszik fizetőssé, hogy a forgalmat onnan kiszorítsák. Itt viszont együtt alkalmazzák majd a dugódíjat a belvárosban és az elkerülőút-díjat a külvárosban, de hogy ennek mi lesz a következménye, arról fogalmuk nincs, mert természetesen nem végeztek számításokat.

Övék az akarat, a számolgatás a gyengeség jele. Hárommilliárdot kap a Századvég. Pont ez a kerek szám jött ki nekik. Miért hárommilliárd, miért nem 2 576 433 000, ahogy a piacon? Azért, mert ilyenkor végképp nem végeznek számításokat.

Az állami oldalon. A magánoldalon igen, ott zseniálisan tudnak számolni. Ez onnan tudható, hogy aki nem tud ügyesen számolgatni, annak sosem lesz belvárosi szállodája, a villájához váratlan családi támogatása, a Pasa Parkban égig érő tetőterasza. Az a fejlemény, hogy a miniszterelnök polgármestere megfeledkezett egy kisebb tételről (1 milliárd) a vagyonának összeírásánál, egyáltalán nem azt jelenti, hogy ő nem végez számításokat. Éppen ellenkezőleg. Valódi számtani tehetségek mindannyian.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2014. december 11. 14:43
A ti általatok istenített ballib akarta 2013-tól megadóztatni a nyugdíjakat. Úgy hogy nektek KUSS! >:-I
BőröndÖdön
2014. december 11. 11:54
Tolvajok birodalma lett az ország...
néhai Ch.Pilot
2014. december 11. 11:54
Érdekes a magyar nyelv: "... egy generáció ellopott nyugdíjmegtakarítása." Egy igekötő elvételével a mondat igazzá válik: "... egy generáció l o p o t t nyugdajmegtakarítása." Egy generáció (az 1998-ban 40 év alattiak) 12 éven lopta a közösség nyugdíjmegtakarítását. A nyugdíjjárulék egy részét átirányították a magánszámláikra. Igaz, erre törvény kötelezte őket. A Horn-kormány orgazdái lettek az első Orbán-kormány idejére ídőzítve. Ügyes... Akárcsak a cikk további csúsztatásai.
Kázmér Kacsa
2014. december 11. 11:07
Hülye volt a kormány, hogy hagyta magát pofozni. Rég oda kellett volna csapni ennek a gyűlölet ellenzék helyett ellenségnek. El kellett vona mondani, hogy ezek egyenesen a CIa-tól kapják a parancsot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!