Eretnek gondolatok egy elcseszett év végén

2014. december 31. 08:28

Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében.

2014. december 31. 08:28
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Az internetadós agyrém elleni valóban komoly és heterogén tömeget megmozgató tiltakozás egy röpke pillanatra felvillantotta a reményt, hogy az égvilágon minden baromságot azért nem nyelünk le. És, ha le akarják velünk nyeletni, akkor képesek vagyunk felülemelkedve a világnézeti és politikai különbségeken összefogva, együtt kiköpni. Aztán a folytatásban nagyon hamar kiderült: nem történik más, mint hogy a hazai közélet lövészárkainak bal oldalán leverten lapulók kormánybuktató erőt érezve tömegesen előmásztak és rohamra indultak. Mindegy ki lesz, mindegy mi lesz, csak ne a PatásOrbán legyen. És ezt a ziccert persze nem hagyta ki a kormánnyal már jó ideje fasírtban levő Amerika sem, hogy meglobogtassa a korrupció szennyesét, és, ha már lúd legyen kövér, le is fasisztázza a miniszterelnököt. (Akivel sok, tényleg nagyon sok gond van, de ezek között épp az nincs, hogy fasiszta volna.)

Az egészben egyébként nem is az volt a végtelenül elkeserítő, ami történt - hanem az, ahogyan erre a magyar közvélemény reagált. Ami igazán kiakasztott ebben az évben az az, hogy nem csak a politikai vezetőink szolgalelkűek, következetlenek és idióták - hanem mi is az azok vagyunk. Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg szent szabadságharcra készül egy korrupt, tehetségtelen oligarcha-kormányzat védelmében. Ahogyan a lövészárok egyik oldaláról Goodfriend és McCain szentképét szorongatva indulnak rohamra, a másik oldalon pedig utolsó töltényig védeni készülnek a Habony, Mészáros&tsa Zárt Körű Részvénytársaságot. És ordítani tudnék.

Mert mindaddig, amíg idegenektől várjuk, hogy élhető országot teremtsenek nekünk, és tolvaj gazembereket védünk, csak mert a mieink, addig nem fog itt változni semmi. Addig csak azt választjuk meg, hogy gyarmati bennszülöttek, vagy Gucci táskás, Rolex órás Döbrögik alattvalói leszünk. Nekem meg mindkettőtől köpnöm kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. december 31. 18:01
Ha ordítanod és köpnöd kell, tedd azt Balogh. Ha nekem valamit tennem kéne, legfeljebb annyit, hogy téged és a hozzád hasonló nagyképű, felületes firkászokat odébb rúgnám.
ottapont
2014. december 31. 14:06
Rendszerhiba van, ezt használják ki a pártok, politikusok.
drkovax
2014. december 31. 13:44
"Nézem, ahogyan a népem egyik fele uniós és amerikai zászlókat lobogtatva várja a megváltás a Nyugattól, a másik meg ..." Innentől értelmetlen. Nagyon nem felr-fele. És ez annyira fontos, hogy épp ezért hibás minden további következtetés ...
Bro222
2014. december 31. 12:25
Szuper összegzés. A minap a könyvtárban egymásmellé tettem egy Népszabóságot meg a Nemzeti Kétharmad lapját és ugyanerre a lesújtó véleményre jutottam. Elegem van az arroganciából ahogy ezek 2színű újgazdag parasztok lenézik az őket nem megszavazókat, a szavazóikról nem is beszélve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!