A zűr és a zavar

2014. november 20. 15:57

És most itt van az „új ellenzék”, zűrösen és zavaros fejjel, de talán pont ez kell Goodfriend szerint is a magyaroknak, a zűr és a zavar.

2014. november 20. 15:57
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Kísértetiesen hasonlítanak egymásra a forgatókönyvek. Kijevben is a korrupció volt a legkeményebb vád a Janukovics-kormány ellen, a cseh kabinetet is ezzel ütötték ki a helyéről, s úgy tűnik, most Budapest következik. Akárcsak Prágában, itt sincs semmi konkrétum, csak sejtetés, amit kitiltások hírével lőttek be a köztudatba. És mindegy, kit lehet e harc élére állítani az adott országban. Ukrajnában például jók voltak ehhez a szélsőjobbos szervezetek is. És nálunk? A Kossuth téren alaktalan, formátlan tömeg állt, amely nagyképűen új ellenzéknek nevezte magát. Nem jó a régi, mondták a szónokok, s mindenki menjen a p…ába, akinek politikusként köze van az elmúlt huszonöt évhez. Lenin-fiús bőrkabát, CCCP-s melegítő… Terjedt, terpeszkedett a szavak és a gesztusok ízléstelensége, a mondatok céltalansága. 

Kuncze Gábor is megdöbbent. Azt hitte, ez lesz az Orbán-kormány utolsó estéje, helyette őt küldték el »melegebb éghajlatra«. Az igazi szervezők tehát már az ellenzéknek nevezett balliberális táborban sem bíznak. Csoda? Október 12. volt az utolsó esélyük, nem véletlenül várt Washington addig a kitiltási hírrel… Csalódtak. És most itt van az »új ellenzék«, zűrösen és zavaros fejjel, de talán pont ez kell Goodfriend szerint is a magyaroknak, a zűr és a zavar.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. november 21. 11:02
Véletlenül se nézzetek tükörbe,ott,az állampártnál...
Eltünt
2014. november 21. 01:17
Remek cikk. Hátér-Térkép Echon tv Bayer Zsolt műsorában bővebben hallható.
Rike
2014. november 20. 21:58
Itt egy sima egyszemélyi diktatúra van, és az drága dolog. Adni kell üzletet, földet, megélhetést, mert európában mos még fegyverrel nem lehet. Most. Még, TEK?
=nessuno=
2014. november 20. 19:05
Goodfriend egy noname fogaskerék. Amerikával kerültetek összeütközésbe, mert elárultátok a szövetséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!