Szily Laci egyszerre köpő, köpött és köpet

2014. november 17. 11:28

Szily Laci esete tanulságosabb, mint első látásra hinnénk, ő ugyanis az akasztása előtt maga is hóhér volt. Ebből a valóság által írt drámából kiderül, hogy annak sincs mindig jellemformáló hatása, ha egy lincselésre hergelő publicista váratlanul karaktergyilkosság célpontjává válik.

2014. november 17. 11:28
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Szily Laci, az egykori indexes verőember egy nap minden előzmény nélkül nemzeti konzultálni kezdett a Deutsch Tomival. Válaszul Lacit az egykori központi bizottsági határozatok kérlelhetetlenségével kiáltotta ki árulónak a balliberális tábor, az a tábor, amelynek hétköznaponként ő maga az egyik oszlopa. Ekkor a Laci egy érzékeny tizenéves lány szomorúságával megírta a Szegény kis publicista panaszait.

http://cink.hu/igy-talalkoztam-az-igazi-gyulolettel-1655398…

A sorokat figyelmesen olvasva megtudtuk, hogyan találkozott a Laci az igazi gyűlölettel, milyen poklot járt meg, amikor nemtelenül és alaptalanul, ostoba előítéletek mentén, egy beteg polgárháború egyik elrettentő jelenete gyanánt meghurcolták és kirekesztették. Kicsit úgy, mint FAM-mal közösen írt drámánk, »A zsidók szégyene« főhősét, Joseph Grosswaldot. A könyv már a boltokban.

http://www.libri.hu/…/farkas_attila_marton.a-zsidok-szegyen…

Csakhogy a Szily Laci esete tanulságosabb, mint első látásra hinnénk, ő ugyanis az akasztása előtt maga is hóhér volt. Ebből a valóság által írt drámából kiderül, hogy annak sincs mindig jellemformáló hatása, ha egy lincselésre hergelő publicista váratlanul karaktergyilkosság célpontjává válik. Jó hírem van a balliberális tábornak: minden rendben, Laci újra a régi. Sőt, annyira kiheverte a hajtóvadászatot, hogy a - speciel hasonló sztorit feldolgozó - könyvemnek az elolvasása nem valamiféle önvizsgálatra vagy legalább némi önsajnálatra sarkallta volna, épp ellenkezőleg: az egy kanál személyeskedés - két kanál gúnyolódás - három kanál lesajnálás ezerszer gyakorolt receptúráját követte. Index copyright. Sőt, a Laci már akkora publicista, hogy ha drámakötetet kap a kezébe, ő nem pusztán kritikára ragadtatja magát, hanem mindjárt színjátszásra.

http://cink.hu/eloadtunk-egy-jelenetet-puzser-robert-zs…

Laci továbbra is egyszerű recepttel dolgozik: végy két civilt, fontos, hogy ne legyenek színészek, de vegyék komolyan magukat a szerepükben! Lehetőleg a nemek se stimmeljenek, az egész legyen kibaszott gagyi, majd random módra válassz ki két oldalt a drámából! Vehetsz a kezedbe akár Ibsent, akár Tennessee Williamst, akár a mi könyvünket - az eredmény garantáltan nyomorúságos lesz.

Ebben a nagy virtuális köpőcsészében, ahol a Szily Laci egyszerre köpő, köpött és köpet, a Laci, a mi Lacink megint a csúcsokat ostromolja. Ismét bizonyította közönségének és magának, hogy ő a legújabb generációs Farkasházy Teddy, épp olyan sárga, épp olyan savanyú, de egyszerre játszik a polgárháborús néplélek valamennyi hangszerén. Ha kell, konfrontatív és komoly, ha kell, megpróbál vicces lenni, de mindig maga előtt tolja saját alkalmatlanságának groteszk báját, ami kellő szekértábor-hűséggel Kádár országában bármire felhatalmazás.

Ettől persze még simán lehet, hogy szar a drámám. Lehet, hogy majd jön valaki, aki a FAM-nál meg nálam sokkal nagyobb művészi és nyelvi erővel dolgozza fel mindazt az erkölcsi és szellemi nyomort, ami körbevesz minket. De ez a videó akkor is kellemetlen. Nem válasz a darabomra, hanem nagyrészt az oka annak, hogy meg kellett írnom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. december 16. 06:32
Szily Laci megtanulta, milyen az, amikor a hóhért akasztják. Mindenesetre gyorsan visszatért (el sem ment?) a nyájba.
várúr
2014. december 16. 06:32
Lacika a fikaújságírás féldomborműve. Fél, mert az egész Tóta W. Árpád. Utóbbi is rég kiment a divatból. Kirúgták innen-onnan - a sajátjai. A HVG online-on tengődik, de lassan annak is vége, mint a botnak. Összeolvad a nyomtatott lappal, sokadik főszerkesztőjét nyúzza, kivonultak a német tulajdonosok, stb.
tango47
2014. december 16. 06:32
Puzsér nehezen emészti azt a tényt, hogy a mai politikai elit nem fogadja el a független, tárgyilagos gondolkodást,hanem megköveteli, minimum elvárja az elfogultságot, hisz azt tartja természetesnek ebben a világban. Ezért tartom ritka erénynek azt, ha valaki - bármely kasztból - képes felülemelkedni beidegzett fóbiáin és elfogultságain.
kamasuka
2014. december 16. 06:32
Meg a facebook köpeteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!