Mihancsik, hányingert kapok a szövegedtől

2014. november 20. 08:03

Zsófi! Vigyétek ki ti a saját tömegeiteket az utcára! Azokat, akik nem kritikusak az elmúlt 25 év baloldali-liberális teljesítményével szemben, vagy úgy érzik, hogy a demokratikus baloldal megérdemel még egy esélyt!

2014. november 20. 08:03
Gépnarancs
Zsebesi Zsolt

Mihancsik Zsófia! Tisztelettel megkérdezném: most tényleg, de tényleg, mi a faszt akartok a négy év után először tömegeket megmozgatni képes fiatal néptribünöktől? Iratkozzanak be hozzátok szónoki tanfolyamra? Mert rosszul gesztikulálnak, mert szerinted »nem jó művi felháborodást színlelve (vagy belehergelve magunkat) ordítani a színpadon«. (…)

Tudomásom szerint az a bizonyos 1848-as március 15. sem volt olyan példásan megszervezve. Ott is kivitték a fiatalok a tömeget az utcára és eszükbe nem jutott, hogyan fogják hazavinni őket. Jó nagy forradalom is lett belőle, véres szabadságharc, amire máig büszkék vagyunk. Mint 1956-ra, ahol a tömeg talán még a hétfőinél is heterogénebb volt, talán még a mostani tüntetőknél is többféle nézetet foglalt magában. Még kommunista is volt közöttük, akit azóta nemzeti hősként tisztelünk. Gréczy Zsolt a facebookon ki is posztolta, hogy a hétfői tüntetés egyik szónoka egy nappal később kommunistának nevezte magát. (Jézus Mária!)

Mivel ti liberális demokraták vagytok, a pluralizmus hívei, semmi kifogásotok nincs az ellen, ha emberek kimennek az utcára és hangot adnak a véleményüknek. Ebben teljesen biztos vagyok. De ha meg akarjátok mondani nekik, hogy miként csinálják, akkor nem vagytok sokkal jobbak a mai rezsimnél. Ne tőlük féltsétek az emberek politikai aktivitását, mert a legtöbbet e politikai aktivitás ellen éppen a mai demokratikus ellenzék tett, legutóbb pont azzal, amit 2012 és 1014 között művelt a demokratikus összefogás munkacím alatt előadott politikai bohózatban.

Zsófi! Vigyétek ki ti a saját tömegeiteket az utcára! Azokat, akik nem kritikusak az elmúlt 25 év baloldali-liberális teljesítményével szemben, vagy úgy érzik, hogy a demokratikus baloldal megérdemel még egy esélyt! Az amatőr szónokok helyett lépjenek eléjük a ti profi rétoraitok. Utána majd megírjuk, hogy milyen szervezett volt a rendezvény és milyen nívósak voltak a szónoklatok, és mennyire tetszett mind a kétszáz résztvevőnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2014. november 20. 13:33
A márciusi ifjakat, vagy 56 hőseit ehhez a sörös-vodkás- okostelefonos CCCP-s Che Guevarás őrjöngő zsidó csürhéhez hasonlítani: istenkáromlás.
tóth mária
2014. november 20. 11:22
grad: nálad a pont!
peninsulavaldes
2014. november 20. 10:53
Nekem sem jön be teljesen amit csinálnak, de azért nem kell ördögöt festeni a falra, próbálkoznak, próbálkozzanak, hátha kisül belőle valami.
Agricola
2014. november 20. 10:20
"Gréczy Zsolt a facebookon ki is posztolta, hogy a hétfői tüntetés egyik szónoka egy nappal később kommunistának nevezte magát. (Jézus Mária!)" Nem mindegy, hogy kik vezetik a tömegeket! Ha kommunisták, anarchisták, Che Guevara képével nagy vörös zászlókat lengetők, akkor semmi jóra ne számítsunk az általuk kezdeményezett és végrehajtott változástól. Akik a parlamentáris demokráciát csak álarcnak tartják, amely mögött zavartalanul folyik a kizsákmányolás és az elnyomás, Akik a sajtó működését erőszakkal korlátozzák, az ellenvéleményt erőszakkal elhallgattatják nem előre visznek. A múlt században Olaszországban "Vörös Brigádok"szervezetek tagjai jól szituált polgári családok gyermekei közül kerültek ki. Úgy gondolták, hogy egy jogállamban, amelyik nehézkesen működik egy diktatúrához képest, lebukásuk kockázata minimális. Élvezték a kalandos életet, Istennek képzelték magukat, amikor életről-halálról döntöttek és semmiféle fék és ellensúly nem korlátozhatta gaztetteiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!