Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem kellenek az aktivistagyurcsányok

2014. november 24. 09:14

Az igazi baj az, hogy hiteltelenek, és komolyan vehetetlenek. Gátlás, önreflexió és önkontroll nélkül irkálnak, nyilatkoznak olyan kérdésekről, amelyekben semmilyen valódi tudással vagy szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek.

2014. november 24. 09:14
filippova
Fent és Lent

Az igazi baj az, hogy hiteltelenek, és komolyan vehetetlenek. Gátlás, önreflexió és önkontroll nélkül irkálnak, nyilatkoznak olyan kérdésekről, amelyekben semmilyen valódi tudással vagy szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek. Mindenhez értenek, a kisebbségi kérdésektől a környezetvédelemig. De felmehetnek akárhány színpadra, be is költözhetnek az ATV-stúdióba, az átlagemberek többsége nem fogja elfogadni azt, amit tőlük hall. Mert nem hitelesek.

Ezen csak ront minden szovjetuniós pulóver és polgárpukkasztó performansz, hiszen ezek azonnal a zsigerekre hatnak, érzelmi reakciót váltanak ki - ami ez esetben borítékolhatóan az elutasítás lesz. Pedig az lenne a cél, hogy a pusztán érzelmi alapon kialakított álláspontokat végre kezdjék el felülírni az észérvek, és hogy ezeket a saját véleményközösségünkön kívül álló embertársainkhoz is el tudjuk juttatni - és a közszereplők is. Fontos, hogy tudják képviselni az átlagemberek problémáit, és nagy tömegek számára releváns és érthető üzeneteket tudjanak megfogalmazni.

Minderre ezek az aktivisták jól láthatóan alkalmatlanok, és mintha nem is nagyon próbálkoznának. Megdöbbentő, hogy ezek az amúgy nyilván értelmes arcoknak fogalmuk sincs arról, hogy a saját mikrokozmoszukon és szubkultúrájukon kívül másmilyen emberek élnek, és másmilyen problémákkal küzdenek. Súlyosakkal, leginkább. Ezeket az embereket nem illik a színpadról leköpni, és hülyét csinálni belőlük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2014. november 24. 09:52
Lesz itt még haddelhadd! Az önjelölt megmondók már megéreztélk a siker ízét, nem adják fel egykönnyen.
Rockpapa
2014. november 24. 09:28
Sajnos ezek a hiperaktív DK-s,MSZP-s nyuggerek járnak tüntetésekre,lakossági fórumokra,nagygyűlésekre,és persze népszavazni is.Elég szomorú ez az országra nézve.
Senye Péter
2014. november 24. 09:28
Nem ártana a politikai vélemény nyilvánításra is alkalmazni azokat a bizonyos fékeket és ellensúlyokat.
ördöngös pepecselés
2014. november 24. 09:27
"Megdöbbentő, hogy ezek az amúgy nyilván értelmes arcoknak fogalmuk sincs arról" az értelem arról ismerhető fel hogy a tulajdonosának fogalma sincs arról hogy...és itt beugrik egy kérődző élőrelátó kedves tekintete
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!