Négy kérdés a bajor miniszterelnökhöz

2014. november 17. 08:29

Bízunk abban, hogy ha a kérdések nem is jelennek meg a Die Welt-ben, alkalomadtán valamelyik német lap vagy akár egy CSU-képviselő Münchenben majd felteszi őket.

2014. november 17. 08:29
Endrődi Gábor
Galamus

„Talán mert a kisördög valamennyiünkben ott bujkál, azért négy kérdést mégis feltennénk a bajor miniszterelnöknek. Bízunk abban, hogy ha a kérdések nem is jelennek meg a Die Welt-ben, alkalomadtán valamelyik német lap vagy akár egy CSU-képviselő Münchenben majd felteszi őket.


– A Bild Zeitung Németország legnagyobb példányszámban megjelenő napilapja. A statisztikák szerint több mint két- és félmillió példányt adnak el belőle naponta, míg a második helyen álló lap az egymilliós példányszámot sem éri el. Az is köztudott, hogy a lap cikkei bizonyos mértékben hozzájárultak a német államfő lemondásához még 2012 elején. Elképzelhetőnek tartja-e, hogy az államfő lemondása helyett, mondjuk két hónappal az inkriminált cikkek megjelenése után, a Bundestag törvényt hoz arról, hogy napi egymillió példány felett minden újságnak a lapértékesítési bevétel felét adóként be kell fizetnie, amely százszorosa a kisebb példányszámú  lapokra  kivetett adónak?

– Elképzelhető-e, hogy a német dohánykereskedelmi koncesszióról szóló törvény   tervezetét az egyik dohánygyártó cég írja meg, amelynek érdekeltségi köre elnyeri  a koncessziós   jogok tizedét, majd gyártóként a versenytársaira kivetett különadó huszadát fizeti? Elkerülheti-e a bajor hatóságok figyelmét, ha az egyébként  titkos pályázatokat a helyi CSU alapszervezeteiben értékelik ki?

– Előterjesztene vagy megszavazna-e olyan törvényt a Bundestagban, amely egy szakma piacvezető cégére, mondjuk a Neckermannra, egy meghatározott bevételi határ felett hatvanszor akkora mértékű különadót vetne ki, mint a kisebb versenytársaira? Az arányos közteherviselés jegyében?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2014. november 17. 23:17
A Galambus még létezik??? : Már régen megdöglött.
balbako_
2014. november 17. 15:02
Tegye föl az érdekeltnek megkapja a választ. Ám lehet, hogy visszakérdez ön miért a külföldéi cégek érdekeit képviseli és mennyiéért?
Ellensúly
2014. november 17. 12:58
A szerző szerint piszkos, pontosabban gyanús ügyletek kizárólag Magyarországon léteznek?
Baxtalo
2014. november 17. 12:16
Egyszerű rágalmazó kérdés: Ön lopta el a templomi perselyt? Összetett rágalmazó kérdés: Miért lopta el a templomi perselyt? Fejleszett összetett rágalmazó kérdés: igaz, hogy kábítószert vett abból a pénzből, amit a templomi perselyből lopott? A Die Welt pótlólagos kérdése Orbán Viktorhoz: Ön 25 évvel ezelőtt szabadságharcos volt. Miért törekszik ma egy tekintélyelvű/autoritér demokráciára, amelyben nehéz dolguk van a kritikusoknak és az eltérő véleményeknek? Ez melyik a fenti három közül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!