Meddig falaz még Merkel Orbánnak?

2014. november 07. 16:21

A németeknek van Magyarország-stratégiájuk. A németek most megpróbálják elérni Washingtonnál, hogy vegyen vissza Orbán bírálatából, és bízza rájuk a magyar kormányfő kezelését.

2014. november 07. 16:21
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Orbán vélhetően Merkel hozzájárulásával építi Paksot (amelynek építése során egy szakértő szerint kb 4-500 milliárd forint fog »eltűnni« a rendszerből), mert Németországnak szüksége van (szigorúan a saját határain kívül, a csodálatosan zöld, jövőbe mutató belföldi nap- és szélerőművek mellett) folyamatosan elérhető energiára. (...)

Orbán vélhetően Merkel útmutatásait követi, amikor összeszerelő és közmunkás-üzemmé teszi az országot, mert a németeknek szükségük van a piacaikhoz közel fekvő, de alig valamivel a kínai bérek fölött fizető gyárakra, ahogy szükségük van a nyugati árak fölött szolgáltató közműcégeiknek is a magyar fogyasztókra – és velük egy magas színvonalú oktatási rendszer és magas hozzáadott-érték termelő, ezt növekvő bérekkel honoráló, nota bene versenyképes ország felemelkedésének megakadályozására. Orbán ezért is mondhatott le a magyarok feléről, akiknek sorsa ebben az országban a manipuláció, a néhány ezer forintos állami baksis-rendszer, és a kiszolgáltatottság lesz. (Nem mintha a helyzet a világban növekvő automatizálás és tőkecentralizáció miatt könnyű volna: állami beavatkozásra és újraelosztásra – libertárius barátaim vágyai ellenére – egyre inkább szükség lesz a szélesedő munkanélküli tábor túlélésének biztosítására).

A németeknek van Magyarország-stratégiájuk. A félreértések elkerülése végett, ez ugyan nagyjából egybevághat Orbán Viktor személyes hatalmi és gazdasági törekvéseivel, de aligha esik egybe a magyar nép érdekeivel. Bizony. A németek most megpróbálják elérni Washingtonnál, hogy vegyen vissza Orbán bírálatából, és bízza rájuk a magyar kormányfő kezelését. És akkor Orbán Viktor vonásai újra kisimulnak majd. Bizony.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2014. november 08. 21:31
te okor nem veszed eszre , hogy buktatok mint kunbelaek anno . ti egymasnak falaztok mar 100 eve , huyyatok a p..............ba
Mich
2014. november 08. 16:54
"minél rosszabb, annál jobb"-patkány...
atila68
2014. november 08. 16:14
Hát már Angela Merkel is átállt a sötét oldalra nem csak Szily Laci?
indiáner
2014. november 08. 13:55
Tehát az lenne az érdekönk, hogy új vasfüggöny emelkededjen, és maradjunk periféria. Köszönjük Emese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!