Egy kis rendszertan

2014. október 30. 07:26

Mint ahogy a két világháború között, úgy korunkban sincs sok esélye az ellenzéknek arra, hogy átvegye az ország irányítását.

2014. október 30. 07:26
Szüdi János
Galamus

Tanácstalanság, közönyösség, reménytelenség, mindez együtt? Az otthon maradottak kire is támaszkodhatnának? A mai ellenzék a rendszer részévé vált. Biztos állás, jó fizetés, a morgás joga, sőt kötelessége. Az ellenzék részévé vált a színdarabnak: itt jogállam, itt demokrácia van. Mi kell még? Úgy tűnik semmi. Nem kell valóságos választ keresni és találni a társadalom problémáira. Csak így lehetett megszavazni a jogállamisággal összeegyeztethetetlen törvényeket, legutóbb a devizahiteleseket mentő törvényt. Csak így lehetett célként megfogalmazni: nem a rendszert, azt kell legyőzni, akivel össze kellene fogni a rendszer leváltásáért. Aki a rendszer részeként működik, nem foghat össze a rendszer más részével. Azt kell eldönteni, kinek mekkora falat jut a kormányzati kegyelemkenyérből.

Mi lesz a sorsa a távollétükkel protestálóknak? Sok jóra nem számíthatnak. A Horthy-rendszert huszonöt év után sem az ellenzék, hanem a háborús összeomlás sodorta el. Senkinek nem lenne jó, ha egy fordulatot ismét véres események előznének meg. Külső segítségre azonban feltehetően szükség lesz. Talán huszonöt év alatt felnő hazánkban egy új nemzedék, amelyik változást szeretne. Talán huszonöt év múlva azok a külföldön élő magyarok, akiket ez a rezsim űzött el, megteszik azt a szívességet, hogy anyagi áldozatot vállalva, a nehézségeket leküzdve, új hazájukban elmennek szavazni. Szavazataikkal talán többségbe kerülnek azok, akik az szeretnék, hogy újra felépüljön a demokratikus Magyarország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2014. október 30. 13:04
Esetleg egy kis testvéri amerikai "segítségnyújtásra" vágyol, mint Irakban, Afganisztánban, Ukrajnában?
berzsian56
2014. október 30. 11:36
" Külső segítségre azonban szükség lesz". Mire gondolsz slajmi? El kellene néhány Kun Béla, Péter Gábor, de ha nics jó lesz Charles Gáti, meg Paul Lendvai is. A régi ótvaros partizánok is mozgósíthatók, akad még néhány öregecskedő munkásőr. Már szellőztetitek a pufajkát,majd csak összeáll ujra a csapat.
balbako_
2014. október 30. 10:12
Náluk a demokrácia csúcsa, ha az adós korrekten fizeti a törlesztést és csendesen duplájára, triplájára emelkedik az adóssága. Szánalmas....
Anti Bolsevista Comité
2014. október 30. 09:59
Szüdi János feltehetően demikratának tartja magát. Szavai alapján azonban úgy tűnik, hogy az ő demokráciafelfogása csak egy szű körre (másszóval egy magát élcsapatnak nevező/tartó maffiajellegű képződményre)korlátozódik. Azon tehát hajlandó volna vitatkozni, hogy Gyurcsány vagy Lendvai Ildikó legyen-e a miniszterelnök, de hogy erről (mármint a miniszterelnök személyéről) a szavazásra jogosultak döntsenek,attól feláll a hátán a szőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!