Képmutatás, Európai Bizottság a neved

2014. október 02. 09:52

Utánakapartunk, milyen arcok osztják majd az észt a leendő Európai Bizottságban.

2014. október 02. 09:52
Sideburns
Spíler

„A bukott pénzügyes

Brüsszeli papagájok évek óta azt ismétlik, hogy az EU-ban nagyon fontos a pénzügyi fegyelem. Erre ki lesz a gazdasági és gazdasági biztos? Pierre Moscovici. Ő úgy felel majd a maastrichti konvergenciaizék betartásáért, hogy francia pénzügyminiszterként egyetlen konvergenciaizét sem volt képes betartani. Moscovici egyébként otthon már megbukott, az újraalakított kormányból kihajították. A dübörgő németek egyszerűen »adósszocialistának« nevezik.

Az önjelölt energetikai főguru, akit odahaza 4,4 százalék támogat

Aztán itt van a szlovén Alenka Bratusek. Az ő politikai támogatottságáról elég annyit mondanunk, hogy pártja a szavazatok 4,4 százalékát kapta a kétmilliós Szlovéniában. Ez pontosan 38 293 (azaz harmincnyolcezer kettőszázkilencvenhárom) szavazatot jelent, nagyjából ennyien szavaznak Baján a helyi választáson. Ezzel a negyvenezer szavazatos legitimációval lesz ő az EU energetikai biztosa egy olyan időszakban, amikor az oroszok bármikor elzárhatják a gázt. Ezt így hogy? Nem mellékesen Bratusek kormányfőként saját magát jelölte biztosnak. Az önjelölési ügyet a szlovén korrupcióellenes bizottság is tovább vizsgálná, ha Bratusek átvenné a védekezésre felszólító hivatalos levelet. Nem teszi, így már semmi sem menti meg a nyolcmillás fizutól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. október 02. 13:45
Az EP politikusi temető. Ők kellenek a nagytőkéseknek. Vannak kivételek, akiket megpróbálnak szétszaggatni a nullák.
thymian
2014. október 02. 13:10
Az új szovjetunió = EU http://dolomitengeistblog.files.wordpress.com/2012/11/eudssr_2.png
Onurisz
2014. október 02. 10:56
Az EU parlamentben is nagy arányban ilyen leszerepelt emberek ülnek, olyanok, akiket odahaza "felfelé buktattak". Sajnos túl nagy hatalmuk van ezeknek a "biztosoknak". Most éppen a fejünk felett akarnak kiszolgáltatni bennünket az amerikai olcsó "szemét" áruknak, mintha nem lenne elég bajunk az európai "szeméttel". A "konvergenciaizéken" viszont nem gúnyolódnék. A pénzrendszer nagyon sérülékeny dolog. A kiszámítható működését és a bizalmat, amelyre épül, ma már csak az "állam" garantálja. Az EU nem "állam", nem lett volna szabad közös pénzt létrehoznia, vagy szigorúan csak a hasonló fejlettségű, hasonló működésű és mentalitású államok között (Németország, Benelux, Ausztria, Skandinávia). Nem így tettek, s most a közös pénz a német államon és ezeken az "izéken" múlik. Ha a német állam megroggyan vagy ezek az "izék" tartósan szétcsúsznak, akkor az euro-nak annyi. Még meg lehet próbálni ebből a 25+5 nyelvű, számolatlan történeti tudatú, szokású és kultúrájú társadalmi konglomerátumból egy államot szervezni, csak mindenki gondoljon bele, mi történik majd, ha a gazdaságilag leépülő, vagy katasztrófa sújtotta tartományokból és területekből más nyelvű és "nemzetiségű" területekre költöznek át a lakosok. Vagy csak úgy szépen lassan, például a Nyugat-Dunántúlt 20-30 év alatt felvásárolják és benépesítik a gazdagabb osztrákok és németek, a Csallóközbe pedig átköltöznek az onnan kiszoruló magyarok? Erdélyről már nem is beszélve. Mindenki szelíd, toleráns európaiként tudomásul veszi az új helyzetet, ugye?
states
2014. október 02. 10:42
Azt eddig is tudtuk, hogy Navracsics messze kiemelkedik mind felkészültségében, mind alkalmasságban ebből a bagázsból, amelyik ugyanolyan elfekvő készletből verbuválódik, mint az uniós parlamenti képviselőké. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!