Honvédek!

2014. október 15. 17:48

Fegyverszünetet kérek. Mint a fegyveres hatalom legfőbb hadura, felszólítalak benneteket, hogy teljesítsétek parancsaimat.

2014. október 15. 17:48
Horthy Miklós

Honvédek!

Hőn szeretett hazánk szívében folyó pusztító harctól, a küzdő erőket számbavéve, immár döntő, az országra nézve kedvező fordulatot nem várok. Ezért elhatároztam, hogy fegyverszünetet kérek. Mint a fegyveres hatalom legfőbb hadura, felszólítalak benneteket, hogy honvédeskütökhöz híven, hűséggel és feltétlen engedelmességgel teljesítsétek elöljáró parancsnokaitok útján kiadott parancsaimat. További létünk attól függ, hogy a honvédség minden tagja a súlyos helyzetben kötelességtudó és végsőkig menő fegyelmezett magatartást tanúsítson.

Horthy Miklós

(Horthy Miklós kormányzó kiugrási napiparancsa, 1944. október 15-én, ma hetven éve.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. október 16. 19:09
A Horthy -rendszer békeidőszakának végefelé jobbak voltunk, mint Dél-Európa: Ha 1937-ben 100-nak vesszük az egy főre jutó GDP-t Magyarországon, akkor Spanyolországban 79 volt, Portugáliában 78 és Görögországban 77. Ha ugyanezt megnézzük 1989-ben, akkor a magyarországi 100 mellett Spanyolország 384-re nőtt, Portugália 166-ra és Görögország 194-re. (Forrás: Baják László – Somogyi Gyula: A szocialista gazdálkodás fekete könyve, az elvesztegetett évtizedek, Budapest Business Klub, 2002, 8.old.) Ezt tette velünk a kommunista erőszakgazdálkodás. Sziesztázó országok is kenterbe vertek bennünket. Tehát pont ami Horthy után következett, azt nem lehet "gyarapítás"-nak hívni.
catalina9
2014. október 16. 17:27
Székely Dózsa György http://nepibaloldal.blog.hu 2014. október 15. 18:01 Horthy és az egész korabeli elit egy csődtömeg volt, pancser, balfácán, erkölcstelen társaság, elkúrtak mindent, amit el lehetett. Dehát a népi írók - akiket üldözött a Horthy-rendszer - már a '30-as években pontosan látták, hova vezet ez a rezsim." Vajh mit írtak volna a "népi írók" Rákosiról, Kádárról, Gyurcsányról, Obamáról, Tony Blairről... Horthy bátran kihúzhatná magát(
catalina9
2014. október 16. 15:01
nimród [Hozzászóló kiszűrése] 2014. október 16. 14:26 Szamárságot írsz! Himmler és az SS a gazdag zsidókat mentette meg, pontosabban, nagyon sok pénzért (persze nem pengőért!) megvásároltatta velük a szabadságot." Hát az a helyzet, hogy az USA és SZU még jó pénzért sem mentett zsidókat, pedig Hitler ingyen felajánlotta őket. No de akkor nincs a 6 millió halott mitosza. Jellemző, hogy Kasztner budapesti zsidó ügyvéd az SS-el megegyezve fejenként 1000 dollárért /ami akkor sem volt olyan sok/ kivonatozott kb. 1700 zsidót Bergen Belsenbe, majd onnan Svájcba. Ezért Kasztnert a háború után hamis vádakkal perbe fogták Izraelbe, majd mikor a bíróság felmentette, egy feltehetőleg az izraeli rendőrség által is támogatott merénylő meggyilkolta. A merénylőt elítélték, majd Ben Gurion kegyelembe részesítette. A Kasztner által megmentett zsidókat közutálat övezi, merthogy nem erősítik a holokausztlegendát, szégyenletes módon az SS segítségével meg mertek menekülni.
Felebarát
2014. október 16. 10:36
És a magyarok megpuccsolták a kiugrást...akkor miről beszélünk... ez van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!