Mivel nyert Navracsics?

2014. október 02. 13:00

Azt hitték, magyarázkodni fog. Nem tette.

2014. október 02. 13:00
Hörcher Ferenc
Mos Maiorum

„Persze, a biztosjelölt maga is kapott éles politikai kritikát (a médiatörvény kapcsán, a civilszervezetekkel szembeni méltánytalan kormányzati támadások miatt, sőt, a magyarországi antiszemitizmusra vonatkozó általános megjegyzés formájában), s ezzel kapcsolatban érdemes stratégiájára utalnunk. Szemben Orbán Viktor sokat emlegetett ellentámadásával, amellyel meg tudta nyerni az EP meghallgatását, Navracsics nem támadott – bár az igaztalannak vélt támadásokat nagyon határozottan és egyértelműen próbálta visszaverni –, hanem a támadás energiáját felhasználva, mintegy annak hullámára felülve hasított előre, elkerülve az ütközést, s távlatot adva a meghallgatásnak. Célja az volt, hogy bemutassa, milyen biztosi szerepfelfogással vág neki a megbízatásnak. nagyon fontos gondolatot fogalmazott meg, amikor kimondta: az oktatás, a kultúra, az ifjúság és az európai polgárság ügye »az integráció lelke és emberi arca«.

Mivel a legtöbb elemző szerint a nagy pártok között megszületett a megállapodás a bizottság támogatásáról, valószínűleg lehetősége lesz Navracsicsnak bizonyítani elképzeléseit. S ha sikerrel jár, az Magyarország számára is hasznos lesz – hisz bizonyság lehet arra, hogy a jobboldali, konzervatív, keresztény és nemzeti politika nem szükségszerűen ellensége Európának. Épp ellenkezőleg: egy hiteles hagyományelvűség az európai örökséget felvállalva képes új perspektívát nyitni, az ifjúságra és az oktatásra-kultúrára koncentrálva. Ezzel pedig az egész gazdasági és politikai válsággal küzdő Európa politikai kultúrájának jót tehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 02. 21:28
Hogy elszemtelenedtek ezek a proletárok.
imres
2014. október 02. 18:53
Olvasgatom a baloldali kommer elvtársak hozzászólásait. Halvány fingjuk sincs a történésekről. A lila köd megülte az agyukat. :) Mondjuk jogosan. Az egész ügy le van játszva. Ha valamelyik biztosjelölt nem követ el valami nagyon égbekiáltó butaságot, ezt a bizottságot megválasztják. Navracsics kiválóan szerepelt. Lazán lenyomta a politikai kofák magukat fontosnak tartó aljas kérdéseit. És valóban. Bár kétségtelen, hogy a biztos az európai értékeket képviseli, de azt senki sem állíthatja, hogy azok az értékek kőbevésett, váltazatlan és változtathatatlan kinyilatkoztatások. Mert ha azok lennének, akkor nem is lenne értelme sem a bizottságnak, sem a meghallgatásoknak. Legyünk optimisták! A bizottsági meghallgatások mégiscsak arról szólnak, hogy Európát jobbá, élhetőbbé tegyük. Eurpa pozitív értékeit erősítsük, a negatívakat ledaráljuk. Úgy közbevetőleg. Kommer elvtársak! Ti nem így gondoljátok? Minden egyes pozitív gondolat formálja az európai közvéleményt Főleg, ha egy EU biztos megnyilvánulásáról van szó. Nem kell ahhoz direktben támogatni az EU biztos részéről a magyar kormányt ahhoz, hogy a magyar kormány és Navracsics gondolatai megjelenjenek az európai közvéleményben. :) Nos elvtársak! Ti ettől fostok a legjobban.
Forsz
2014. október 02. 17:46
Nem értem a címet? H.H.F. kissé elsiette a cikket; Navracsicsnak még hétfőig néhány új kérdésre választ kell adnia. Ettől függetlenül, én nem voltam ennyire elbájolva Navracsics produkciójától. Kétségtelen, hogy nagyvonalúan és könnyen szerelte le a színvonaltalanságot, na meg a német otrombaságot, de nekem a problémát az a szervilis attitűd, ami áttetszett az egész viselkedésén az nem tetszett. Persze, értem én, hogy nagy havi jövedelem forog kockán, de ez az ő problémája; nekem a megfelelési kényszere nem tetszett. Hogy minden válaszában fellelhető volt az a demagógia, amihez hasonló elviességet 1990 előtt úgy aposztrofáltak be, hogy vonalas hadova. Ami viszont az új kérdéseket illeti, látható, hogy a maximumig ki akarják az EU tökkelütöttei használni a megalázásunkra rendelkezésre álló lehetőségeiket. Szégyen és gyalázat. Ezek rosszabbak, szemforgatóbbak és alamuszibbak a szovjet világ hatalmasainál. Undorító.
OberEnnsinnen
2014. október 02. 17:05
Navracsics szükség esetén képes lett volna fokozni a teljesítményén. Ehhez megvan a kellő intellektuális és felkészültségbeli lépessége. A kérdések eléggé alacsony színvonalúak voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!