Siker Washingtonban

2014. október 07. 07:16

A washingtoni eljárásban – amelynek tétje a Magyarországgal szemben igényelt több, mint százmilliárd forint kártérítés volt – Lauderék a gyenge lábakon álló jogi érvek mellett az itthon is jól ismert antiszemita kártyát húzták elő.

2014. október 07. 07:16
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„Az állam érdekeinek hatékony képviselete az ilyen esetekben sem volt kis feladat és ma sem az. Sukoró esetében is volt olyan pillanat, amikor a magyar érdek érvényesítése majdnem kisiklott. A washingtoni eljárásban – amelynek tétje a Magyarországgal szemben igényelt több, mint százmilliárd forint kártérítés volt – Lauderék a gyenge lábakon álló jogi érvek mellett az itthon is jól ismert antiszemita kártyát húzták elő, amiért az őket képviselő magyar ügyvédekkel együtt külön is szégyellhetik magukat. Csak remélni lehet, hogy nem ők javasolták ezt a tárgyalási taktikát. Szerencsére még ez a politikai nyomásgyakorlás sem eredményezte azt, hogy az amerikai bíróság figyelembe vegye Laudernek az amerikai politikában meglévő tekintélyét, és hogy a jogi érvek fölött hunyjon szemet. A magyar állam eljárását és jogi érveit ítélte megalapozottnak, Magyarország mellett döntött.

Ez a siker persze csöpp a tengerben. A rendszerváltástól számítva a káros, helyrehozhatatlan és visszafordíthatatlan ügyek sokaságának csupán egyik ellenpontja. Arra azonban mindenképp felhívja a figyelmet, nem eleve elrendeltetés, hogy mindig a magyar állam érdeke sérüljön. Megfelelő erővel és tudással felvértezve akár győzhet is.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. október 07. 16:36
És a MÁV sem hajlandó tejelni. Sőt, a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria sem adta át az összes képét a kárpótlás mellé. Hovatovább, a világ egyetlen népirtásáért, a Holokauszt™©-ért egyedüliként felelős, eredendően bűnös nemzet országa olyanokra pazarolja a pénzét, mint nyugdíjak, társadalombiztosítás stb., ahelyett hogy kárpótlást finanszírozna belőle.
OberEnnsinnen
2014. október 07. 14:03
Elképesztő a Lauder-ek fölényérzete. Egyszerűen besorolhatatlan ez az emberi magatartás. Abszurd vádakkal perli a magyar államot, hatalmas pénzösszegű "kártérítésre". Amikor a kárt ő maga okozta.Amikor ő maga hazug s megalapozatlan, hamis szerződést kötött a másik féllel. Aztán külföldi állampolgárként idejön, konferenciát rendez nálunk - mint aki a saját birtokát használja - s kioktatja, becsmérli az itt élők törvényesen megválasztott vezetőit, rajtuk keresztül az őt vendégül látó népet az egész világ előtt. Ez az aljasság átlagember számára felfoghatatlan...
tóth mária
2014. október 07. 09:27
Az antiszemita kártyából élnek, abból gazdagodnak! ennyi.
Zokni
2014. október 07. 08:36
Ká Szerző! Biztos, hogy nem a magyar fél érveit sorolja csak fel, nem pedig a tényleges indoklást? Biztos, hogy az "antiszemita" kártyát a felperes húzta elő zsebéből, s nem pedig Ön zsidózik csak úgy, csípőből? Biztos, hogy nem hazudik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!