Ismét aggódnak a brüsszeliták

2014. október 20. 09:40

Értem én, hogy válságtanácskozást kell tartani Magyarország felett, csak a témának nem Orbán Viktornak kéne lennie, hanem a totál leszerepelt baloldalnak.

2014. október 20. 09:40
Bernard Gui
Tutiblog

„Talán az a baja az európai parlamenti baloldali politikusoknak, hogy már régen láttak közelről demokráciát meg választópolgárokat. Orbán ugye populista, mert a népszerűségre játszik, ugyanakkor diktatúrát épít ki az emberek megkérdezése nélkül. Érződik itt némi diszkrepancia, izé, ellentmondás, elnézést, pár nap brüsszelezés alatt ilyen lehetetlen kifejezések ragadnak meg az ember fejében.


No de: értem én, hogy válságtanácskozást kell tartani Magyarország felett, csak a témának nem Orbán Viktornak kéne lennie, hanem a totál leszerepelt baloldalnak. »Mi a tökömöt basztak el ennyire a keleti végeken az elvtársak? Ezért küld Norvégia annyi pénzt? Ha nem bírjátok felhasználni, akkor igaza is van a Zorbánnak, hogy elveszi tőletek!« Nyilván a dolog bonyolultabbik vége lenne nem a diktatúrára fogni a dolgot, hanem mélyelemzésbe kezdeni, de ha már egy komplett napot elbasznak erre ott Strasbourgban, pénzt költenek az odaútra, a parlamenti rezsire, meg a kajára, akkor talán a valósággal kéne foglalkozni.

Ráadásul önkormányzati választás volt, nincs olyan, hogy nem elég arányos, mert nem lehet 37 százalékban polgármesterkedni. Ha a többi kevesebb, akkor a 37-ből 100 százalékos polgármester lesz. Meg az emberek ilyenkor úgy választanak, hogy ha a Botka jól csinált valamit Szegeden, akkor most is ő lesz a polgármester. Itten gyakorlati településvezetési képességek mérődnek fel az ellenfelek hitelességével összevetve.”
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. október 20. 13:05
Ismét aggódnak a brüsszeliták. Egy régi magyar filmben láttam ezt a jelenetet (ami emlékeztet a brüsszeliták viselkedésére): Egy kocsmárosnak volt egy erős, de egyszerű lelkű kidobó embere, Pista. Ha a kocsmárosnak nem tetszett, valamelyik vendág viselkedése így utasította Pistát: Pista eredj, sértődj meg! Pista oda ment a kipécézett vendéghez és bármit mondott is a vendég, Pista így tolmácsolta, így indokolta megsértődését és a kényszer alkalmazását: Szidtad az anyámat?!
Ouroboros
2014. október 20. 12:07
Ez miez? Nem akadt volna helyette egy váltogatás Silent Bob releváns hozzászólásaiból? Az kisebb helyen is elfért volna.
Catullus
2014. október 20. 11:49
Ez a magát jobboldalnak nevező szekta egyre inkább bedurvul. Nem csoda, egyre inkább fogy a levegő orbán körül szerte a világban. Csak itthon fújják a passzátszelet neki, ami édeskevés. Ha az USA megunja, olyan anyag csőd lehet, hogy emigrálhatnak Moszkvába.
Vadjoe
2014. október 20. 10:57
Meg kéne hívni az ülésre a Gój motorosakat is, hátha van valami jó ötletük. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!