A kudarcos Orbán lépjen le, Lázár Jánost miniszterelnöknek!

2014. október 06. 08:36

Hogy lehet miniszterelnök egy modern európai demokráciában az, aki megzsarolja az adófizetőket a tőlük beszedett pénzek visszaosztása kapcsán?

2014. október 06. 08:36
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés »milyen színű«, hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában. Úgy fogalmazott: nagyon sokan fognak majd csalódni, akár az ő oldalukon, akár a másik politikai oldalon, mert ha egy városvezetésnek nem lesz arra programja, hogy egy adott közösségben hogyan lesznek munkahelyek, akkor nem fognak nekik támogatásokat biztosítani. Hangsúlyozta, hogy a jobb programokat fogják támogatni és nem a fideszes vagy a baloldali programokat.

Vele szemben, ugyancsak ma, Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök azt nyilatkozta a Vas Népe című újságnak: a vasárnapi önkormányzati választás egyik legfontosabb kérdése az, hogy lesznek-e olyan polgármesterek és megyei vezetők, akik képesek együttműködni a kormánnyal. »Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó«. A miniszterelnök ezért azt kérte az emberektől, hogy olyan önkormányzati vezetőket válasszanak, akik őszintén tudnak közösen dolgozni a jelenlegi kormánnyal. (...)

A kérdésem az: hogy lehet miniszterelnök egy modern európai demokráciában az, aki megzsarolja az adófizetőket a tőlük beszedett pénzek visszaosztása kapcsán; aki nem a Lázár által említett szakszerűséget tekinti a közpénzek elosztását szabályozó egyedüli elvnek, hanem a ködös »bizalmat«; aki a kormány kritikáját (nota bene, a kormány ellen leadott voksokat!) a kormány »gyalázásának« és »lejáratásának« értékeli, ami kizárja a közpénzekből való részesedést. Aki saját hitbizományaként tekint az államra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2014. október 06. 14:19
"... egy modern európai demokráciában..." Én beérném egy sima "európai demokráciával", ami meghagyná az országok szuverén jogát, nem kérdőjelezné meg, és nem támadná a demokratikusan megválasztott kormányokat, tiszteletben tartaná az országok belügyét, nem puccsolna meg kormányokat stb. Az én olvasatomban a "modern európai demokrácia" = bújtatott diktatúra, ahol azt kell csinálni amit a nagyhatalmak mondanak, mert ha nem akkor megtaposnak, beleszólnak országod belügyébe, embercsoportokat uszítanak össze, polgárháborúra játszanak, kormányokat puccsolnak stb. Ennyi.
Valodi
2014. október 06. 12:52
"Hangsúlyozta, hogy a jobb programokat fogják támogatni" - bravó Lázár János! Ez a jövő útja! Az én munkahelyem ellllsőőőrendű várományos, mert gazdaságilag, profit szempontból igen verseny-, sőt! valósággal életképes: az Egyesült Globális Taposóakna- és Művégtaggyárban vagyok őrkutya...
Csigorin
2014. október 06. 11:46
szoval szerinted a "diktaturat kiabalunk, gyalazzuk a kormanyt, lejaratjuk az orszagot kulfoldon" a demokratikus ellenzeki kritika ismervei? mert szerintem nem.
kitiltott
2014. október 06. 11:05
van húsz balfax itt a mandin..na jó 21..ezek ha meglátják orbán nevét egyből epét hánynak ahogy a nagy nevettető mondta hazudnak reggel éjjel meg este lehet hogy parancsra teszik mindezt? hogy a bánatban van ennyi idejük..hogy reggel, éjjel, meg este.itt irogatják a balos mantráikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!