A Heti Válasz és az izraeli jobboldal Soros ellen

2014. szeptember 24. 13:22

Ezen a ponton ér össze a magyarországi Fidesz és az izraeli kormány érdeke, mármint hogy megpróbálják ellehetetleníteni a tőlük függetlenül működő szervezetek munkáját országukban.

2014. szeptember 24. 13:22
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
TCST

Ma a címlapon is hirdeti Borókai Gábor kormánypárti hetilapja Ablonczy Bálintnak az »államok feletti hatalmat gyakorló« Soros Foundation Networkről közölt cikkét. Jó jobboldali szokás szerint a kőkemény tényfeltárásnak egy darab angol nyelvű jelentés a forrása. Ezt az izraeli NGO Monitor nevű szervezet készítette. A baj csak az, hogy a civil szervezet alapítója és a tanulmány egyik szerzője, Gerald M. Steinberg az izraeli kormány alkalmazottja is, tehát körülbelül annyira függetlenek és tárgyilagosak, mint a Heti Válasz.

Nem fogják kitalálni, de az NGO Monitor szerint az anomáliák folyton-folyvást és csupán baloldali világnézetű civileknél fordulnak elő, főleg pedig olyanoknál, akiknek nem tetszik a zsidó állam emberi jogokat sértő tevékenységes a Nyugati Parton és Gázában.

Az ilyen szervezetek egyike a valóban Soros György által működtetett Open Society Foundation, amely főleg Ázsiban, Afrikában kisebb részben pedig a poszt-szovjet térségben finanszíroz különböző civil szervezeteket, és újságírókat projekt-alapon. De az NGO Monitor szélsőségesnek bélyegzik például az ENSZ helyben dolgozó szervezeteit is.

Ennél is nagyobb baj persze, hogy amint az egy izraeli baloldali online újságban megjelent cikk is bizonyítja, az a szervezet, amelynek éves jelentését a Válasz idézi, egy olyan ember irányítása alatt állt, aki Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök hivatalában dolgozott évekig.

A magyar Miniszterelnökség helyi érdekű változatáról van szó. Izrael Állam jelenlegi kormánya pedig hírhedt arról, mennyire rühelli a területén működő, tőle független, és persze nekik állandóan kellemetlenséget okozó NGO-kat, az ő insznuációjukra, és lejáratásukra találta ki az NGO Monitort ami a 972 magazin elnevezésével élve, egy GONGO (Government-Operated Non-Governmental Organization - Kormány által működtetett nem-kormányzati szerv).

Olyasmi tehát, mint a CÖF, csak jóval magasabb színvonalon. És hogy mi a bajuk Sorossal és az OSI-vel? Hát például az, hogy működtet Izraelben projekteket, melynek során izraeli önkéntesek próbálnak meg színvonalas oktatásban segíteni a megszállt területeken élő palesztin gyerekeknek, és hát nem pontosan az izraeli nemzeti tantervet követik, hasznos tudást próbálnak adni a kezükbe.

És ezen a ponton ér össze a magyarországi Fidesz és az izraeli kormány érdeke, mármint hogy megpróbálják ellehetetleníteni a tőlük függetlenül müködő szervezetek munkáját országukban. Kétségtelen, hogy a magyar fél részéről a propaganda és az akciók sokkal sikeresebbek, de ez persze nem jelenti azt, hogy a jogállam kereteinek átlépésében még ne lenne mit tanulni - ez esetben például Izraeltől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2014. szeptember 24. 19:34
Ott hagytam abba az írást, hogy „kormánypárti hetilapja”. Nem polgári, jobboldali stb., hanem kormánypárti. A tipikus szoclib terminológia: ha a Fidesz van kormányon, akkor van kormánypárti és ellenzéki sajtó, ha a szoclibek, akkor függetlenek és jobboldaliak.
Mich
2014. szeptember 24. 19:14
Ez a kis Tóth (vagy Tóta) pöcs a Heti Válasz téma számát (http://valasz.hu/) próbálja lesöpörni az asztalról - ez "véletlenül" éppen a nagyspekuláns Soros Györgyről és a Soros-Clinton-Obama Civil Internacionáléjáról szól...
catalina9
2014. szeptember 24. 17:24
"...Roger Scruton szerint a Soros-hálózat okolható a Magyarországgal kapcsolatos negatív véleményekért. Az angol filozófus úgy véli, Soros „be van oltva a nacionalizmus ellen, ami érthető, ha figyelembe vesszük a zsidó örökséget.” A túlzó kritikákra Scruton Haraszti Miklóst hozta példaként, aki szerinte olyan képet festett Magyarországról, hogy itt félni kell, illetve „bakancsok csattognak az utcákon”. A filozófus úgy gondolja, fasizálódással vádolják hazánkat, ami „szégyenletes”. Scruton úgy gondolja, valóban van összeesküvés Magyarország ellen, amely a nemzetközi médiában felbukkanó elfogult baloldaliaknak köszönhető. A filozófus hozzátette: országon kívüli ellenzékké váltak az országot a nemzetközi médiában fasizálódó diktatúraként beállító közszereplők, ami „illegitim hatalomgyakorlásnak” nevezhető szerinte...."
kjkj945
2014. szeptember 24. 16:52
Izraelnek nem tetszik a fajtársuk Schwartz György ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!