A kognitív disszonancia csodákra képes

2014. szeptember 23. 15:24

Egy eszmében hinni egy párt helyett nagyon bonyolult, azonban nagyon jó dolog is.

2014. szeptember 23. 15:24
sztivan
Az észtek litvánok lettek

„láttam jó pár liberálist annak idején, akik képtelenek voltak mit kezdeni magukban azzal, hogy az SZDSZ kormányon az ellenkezőjét csinálta annak, amit ellenzékben mondott

na most ugyanezt látom a jobboldaliaknál, a kétharmad felelősségével súlyosbítva, na meg azzal, hogy a Fidesz nem egyszerűen csak mondja, hanem csinálja is a tökéletes ellenkezőjét annak, amit 2010 tavaszáig mondtak

a dolog rövid tanulsága az, hogy egy eszmében hinni egy párt helyett nagyon bonyolult, azonban nagyon jó dolog is, én például tök jól érzem magam szimpatikus párt nélkül maradt liberálisként, és soha egy pillanatig sem kellett erőszakot elkövetnem a saját mentális egyensúlyomon

a hosszú tanulság meg az, hogy Magyarország egy nagyon szomorú hely, és tudom, hogy ez a rövidebb az előző két mondat közül, de akkor is ez a hosszabb”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. szeptember 23. 19:22
" a Fidesz ... csinálja is a tökéletes ellenkezőjét annak, amit 2010 tavaszáig mondtak" És olvashatnánk néhány konkrétumot is, nem csak lózungokat?
Onurisz
2014. szeptember 23. 16:27
Igazán örömmel tölt el, hogy egy liberális polgártársunk "tök jól" érzi magát, csak azt nem értem, hogy ezért az információért miért szemléz a Mandiner egy nyúlfarknyi érdektelen megjegyzést. Ha arra keresnek példát, hogy az ellenzéki értelmiségiek szerint a Fidesz "tökéletes ellenkezőjét" csinálja annak, amit 2010 tavaszáig mondott, egészen biztos, hogy söprűvel lehetne gyűjteni a színvonalasabb és érvelőbb szövegeket.
Senye Péter
2014. szeptember 23. 15:53
Az IQ-m talán megközelíti (alulról) az átlagot, de valahogy nem tudtam eligazodni az íráson. Talán a Mandiner szerkesztői is így voltak ezzel, ezért tették közzé, hátha valaki felvilágosítja őket is.
hátakkor
2014. szeptember 23. 15:30
Tanácsos a józan észben bízni, hinni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!