Egyrészt-másrészt

2014. szeptember 25. 14:20

Nehezen értelmezhető, ha egy pártnak két véleménye van, és egyikkel sem ért egyet.

2014. szeptember 25. 14:20
Sabater
hvg.hu

Az LMP-nek komoly aggályai vannak a devizahitelesekről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban. Konkrétan attól félnek, egyébként teljes joggal, hogy befagyhat a magyarországi hitelezés – e nélkül pedig nincs befektetés és nincs gazdasági növekedés. Schiffer András és Róna Péter közös sajtótájékoztatóján megjegyezte azt is, hogy a jogszabályt a jogalkotási törvény »durva megsértésével« terjesztették a Ház elé. Erre mit csinálnak? Megszavazzák a törvényt. (...)

Az LMP tehát két kapitális problémát is (helyesen) a törvényben, mégis megszavazza azt. Jobb memóriával rendelkezők még emlékezhetnek az MSZP – nagyobb részének – viselkedésére a kettős állampolgárság kapcsán, amit évekig elleneztek, majd egy csapásra megszavazták, most pedig figyelhetik, ahogy visszaélnek vele»Nem értünk vele egyet, de megnyomjuk az igent, nehogy megszóljanak minket« – ez a politikai gyávaság krédója.

Nehezen értelmezhető a választók számára, ha egy pártnak két véleménye van, de egyikkel sem ért egyet. Milyen ellenzék az, amely ugyan nem ért egyet a kormány javaslatával, sőt, kifejezetten jogsértőnek találja, de megszavazza azt? Hát, pont olyan. Ráadásul ez a viselkedés azt a látszatot kelti, mintha az ellenzék nem tudna a Fidesznél jobb megoldást az emberek egy jelentős részét alapvetően érintő problémára. Ez pedig természetesen a Fidesz malmára hajtja a vizet. Ha pedig nem ez a cél, akkor az LMP valamit nagyon rosszul csinál.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. szeptember 26. 08:15
Ez történik akkor, ha semmi jó ötletük nincs. Ez egyébként a komplett ellenzékre jellemző. Ám nem állom meg szó nélkül, hogy mindig Orbán ellen acsarkodnak, de minden módszerét azonnal átveszik rosszul. Orbán akkor vezényelt sikeres egész pályás letámadást amikor a Gyurcsány kormány teljesen elhiteltelenedett. Az ellenzék meg úgy vélve ez a siker titka 4 éve ezt alkalmazza sikertelenül. Nem jöttek rá, hogy maradva a futballhasonlatnál, ha hét embert kiállítottak az egész pályás letámadás inkább komikus, mint célravezető taktikai eszköz.
GV0917
2014. szeptember 25. 17:29
Nahát ez a HVG!Mint a Julis meg a János!A szerencsétlen LMP nem tehet semmit, anélkül, hogy azt a HVG-sek és az őket irányítók ne hagynák jóvá, vagy bírálják! A fejed azért van Schiffer, hogy legyen rajta fűl, a füled meg azért, hogy tartsd be azt amit mi mondunk neked! Érthető?Mert ez a viszony olyan tényleg, mint a Julis, meg János esete. -Megy a Jani a szénásszekérrel. Mellette a Julis gyalogol. -Julis , gyere fel hozzám! Nem mé'k én, mer' megizélsz! -Ne félj,hozzád se' nyúlok egy újjal se! Hát akkor meg minek menjek?
madarasi.abel
2014. szeptember 25. 16:45
"Ráadásul ez a viselkedés azt a látszatot kelti, mintha az ellenzék nem tudna a Fidesznél jobb megoldást az emberek egy jelentős részét alapvetően érintő problémára." Szerintem a Fidesznek sincs megoldása. Mert ami most fog történni, minden, csak nem megoldás. Majd ha jelentkezni fognak az intézkedések káros hatásai, még beszélünk. Az első már itt is van, az áljobber üzenet a népnek: Költekezz (cselekedj) felelőtlenül, az állam majd úgy is megvéd. És ne, ne jöjjön senki azzal, hogy a rohadt bankok megérdemlik, mert nincs igazuk: a valóban súlyos helyzetért nem csak ők a felelősek, hanem az állam is (aki megengedte), és a hitelt felvevők is (akik örültek az olcsó húsnak, aztán meg szívták a fogukat az áru minőségét megtapasztalva).
kjkj945
2014. szeptember 25. 15:53
Ez csak egy hóvégi salabakter!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!