„Székelyföldön mészárlások lesznek”

2014. szeptember 03. 16:37

A B1TV szerkesztője, Radu Banciu egy székelyföldi autonómiájáról szóló műsorában apokaliptikus képet festett a székelyek esetleges önrendelkezésének következményeiről.

2014. szeptember 03. 16:37
Havas Jon
Jobbegyenes

„Ma került nyilvánosságra, hogy az ActiveWatch nevű jogvédő szervezet feljelentést tesz a B1TV szerkesztője, Radu Banciu ellen, aki egy székelyföldi autonómiájáról szóló műsorában apokaliptikus képet festett a székelyek esetleges önrendelkezésének következményeiről. Már az is jellemző, hogy az esetet nem az erdélyi magyar média, hanem egy román hatóság szúrta ki, arról már nem is beszélve, hogy a vegytiszta magyarellenes uszítás várhatóan mekkora teret fog kapni a kisebbségekkel szembeni diszkriminációra más esetben oly érzékeny és empatikus magyarországi sajtóban. (...)

Magam egyébként a véleménynyilvánítás szabadságának elkötelezett hívének tartom magam, és normál esetben viszketést kapok attól, ha egy emberjogi szervezet meg akarja mondani, mikor miről lehet és nem lehet beszélni egy magántőkéből működtetett tévében. Ha rajtam múlna, Radu Banciu nyugodtan elmondhatná akár napi 24 órában, hogy a székelyek a legvisszataszítóbb népség, akit valaha a Föld a hátán hordott, hozhatna történelmi példákat a »magyar elnyomásra«, történelmet hamisíthatna élő adásban, verhetné az asztalt, hogy meddig tűri Románia, hogy országa közepén egy szakadár állam épüljön – ez nálam mind-mind belefér a szólás szabadságába. A néző majd dönt a távirányítójával, hogy szüksége van-e erre.

De amikor valaki rezzenéstelen arccal azt hazudja a képernyőbe, hogy az erdélyi magyar autonómiatörekvések célja a románok kiirtása, és a székelyek bosszút forralnak a románság ellen – nos, azt hiszem ez már az a pont, amikor valakinek illene egy felvilágosító e-mailt küldenie, hogy hol végződik a hülyeség határa, és hol kezdődik az etnikai gyűlöletkeltésé.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. szeptember 04. 12:13
most mondjam azt, hogy legyen igaza és váljon is valósággá a fóbiája?
Kolompár Tarzan
2014. szeptember 03. 22:13
Niért érzem azt, hogy amikor Radu Banciu szavait olvasom, Porosenkó araca ugrik be. Az Ukrán helyzet számomra egy Románia vs ERdály konfliktust vizionál. Az ilyen nái szarok, mint ez a Radu képesek lennének az országukat egy pont olyan félkatonai diktatúrába rántani, mint ami most Ukrajnában van, csak hogy betegyenek az erdélyi magyaroknak. De akkor mi lesz? Mi fogunk tankokat küldeni, meg humanitárius segélyt Erdélybe? Meg mi fogjuk befogadni az onnan elmenekülő erdélyieket? Brüsszel mert tágra nyílt pofával fogja fröcsögni, hogy az erdélyiek terroristák? Ne bassza már meg a világ! Akkor már inkább bombázzak ki belőlünk az oroszok még a szart is. Megérdemelné, ez a korcs világ.
Felebarát
2014. szeptember 03. 21:52
károgni azt kell
pierre bayle
2014. szeptember 03. 21:47
Nekem már kicsit elég ebből a sovén dumából, magyar, román, ukrán, orosz, stb. oldalról egyaránt. Kicsit vissza kéne venni a nemzeti érzületből, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!