A mi országunk most nem normális

2014. augusztus 14. 13:47

Meggyőződésem, hogy a Fidesz nem más, mint többségi képviselet, saját ideológia nélkül. Interjú.

2014. augusztus 14. 13:47
Vágó István
Népszava

Legutóbb a Szabadsági téri kordonnál láttam önt. Miért ment oda?

Hogy többen legyünk. Az embert ilyenkor viszi a lába, de például a feleségem nem jött, mert fél. Ha azt kérdezné, mitől, nem tudnék válaszolni, valószínűleg ő sem. De tény, hogy áll ott egy rendőr, mindenkit lefényképez, és folyamatosan üzemel egy videókamera is. Tehát regisztrálják, ellenőrzik az embert. Szóval azért mentem oda, hogy lássák: mi még vagyunk. Hozzáteszem, fájóan kevesen vagyunk. Borzasztó, hogy egy kétmilliós nagyvárosban csak ennyien tartják fontosnak, hogy ne hamisítsák meg a történelmet.

Nem értem, mire volt jó az emlékmű-ügy? Szerintem nem nyernek vele, csak a renoméjukat rombolják.

Van egy elméletem ezzel kapcsolatban. Az alaptörvénybe ugye belefoglalták, hogy a német megszállás óta nem volt független az ország, egészen 1990-ig. Ennek következtében minden, ami ez alatt történt, más számlájára írandó. Ehhez a koncepcióhoz valaki fölajánlott egy már meglévő szobrot, ami a függetlenség elvesztéséről szól. A Vezér kósza ötlete volt, hogy megvesszük 270 millióért, és senki nem merte azt mondani: Viktor, ez baromság! Sajnos a diktatúra azzal jár, hogy a Vezér akaratát ész nélkül végrehajtják.

Lassan ott tartunk, hogy fát lehet vágni a hátunkon. Minden napra jut valami csemege, amin háborogni lehetne, de nem tesszük.

Medgyessy Péter idején a Fidesz állandóan a »bankárkormány«-t hibáztatta mindenért. Később a kétharmadot is abból vezették le, hogy mi történt 2006 őszén, és mindegyik mondatukban szerepelt a »szemkilövetés«. Ezekkel az elképesztően sikeres médiahekkekkel bástyázzák körbe magukat, hogy eltereljék a figyelmet a lényegről. Utólag bevallhatom, én komolyan hittem, hogy a felcsúti standionba Orbán belebukik. Mert azt mindenki látja, hogy a miniszterelnök a házával szemben kacsalábon forgó stadiont építtet - természetesen közpénzből -, amely nemzetközi kupameccsek lejátszására alkalmatlan ugyan, viszont fitneszközpont, vasút, repülőtér társul majd hozzá. Ez olyan nyilvánvaló bornírtság, hogy egy egészséges társadalomban kiverné a biztosítékot.

Nem érdekli a népet a stadion. Az érdekli, mit ígér a jó király a pulpitusról.

Az orbáni kormányzás egyik kulcsa, hogy azt a szöveget nyomják, amit a többség hallani akar. Ha több a hetero, mint a homo, akkor buziellenesek. Ha több a nem zsidó, mint a zsidó, szemet hunynak az antiszemitizmus felett. Ha a többség cigányellenes, akkor elzavarják a romákat Miskolcról. Meggyőződésem, hogy a Fidesz nem más, mint többségi képviselet, saját ideológia nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Besewayo
2014. augusztus 17. 23:31
Vágó nem zsidó ?
Eltünt
2014. augusztus 17. 23:21
Vágó mesélj csak a gyf építette nagy kerékről ami rövid életű és mennyibe került.Szobor igazán szép alkotás ,persze magad fajta maxista kommunistának a sarló kalapács vörös csillag az internacionálé az ami tetszik ,no meg az demagóg kommunista dogma idegen eszme.
Eltünt
2014. augusztus 17. 23:13
Ennek a fontoskodónak a véleménye nem számít,mszp-szdsz pártok ideológiával tették tönkre az országot.
Bolond Istók
2014. augusztus 17. 22:38
Az ismerethalmaz nem tanít meg értelemre. (Hérakleitosz) Nincsen sivárabb, agy-szárítóbb munkálkodás, mint mikor az ember állandóan okos. (Füst Milán)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!