Egy ember emlékműve

2014. augusztus 04. 07:36

Ennek a négy évig megváltoztathatatlan alapvetésnek bizony emlékművet kellett állítani.

2014. augusztus 04. 07:36
Molnár Richárd
Népszava

„De akkor is ott lesz. Emlékeztetve egy ember hajthatatlanságára, gőgjére és megalomániájára. Egy emberre, aki meg van róla győződve, hogy ő a harmadik honalapító, hogy vele kezdődött az új aranykor. Egy emberre, aki ráíratja az emlékműre, hogy a német megszállás áldozataira emlékezik, miközben csak idegesíteni akarja a liberális értelmiséget. Mert élvezi, hogy megteheti. Négy évig még biztosan.

Becsülöm azokat, akik ősztől újra kimennek a Szabadság térre, mert hisznek abban, amiben én nem. Abban, hogy azt az embert mindez érdekli. Vagy hogy tízmillió magyart érdekelni fog. Nem fog. Ők nem egy ember hajthatatlanságának emlékművét látják benne, hanem csak egy béna madarat meg egy elaléló angyalkát. Nem látják, hogy ez a harmadik honalapítás emlékműve. Mert úgy szóla az Alaptörvény és a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, hogy a bitang német elvette a függetlenségünket, a Fidesz pedig - az átmenet zavaros két évtizede után - visszaadta. Ez az új rendszer alapvetése, ezen nyugszik minden duma a rezsicsökkentéstől a kaszinókoncessziók osztogatásáig. Ez biztosítja, hogy annak az embernek mindig, mindenben igaza van, akkor is, ha az ellenkezőjét mondja korábbi szavainak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. augusztus 04. 11:32
Kedves Richárd! Ez kisértetiesen hasonlíthat a Foxi-maxi egyetem filozófiai alaptételeire! Ennyire magával ragadott az emlékezés??
tevevanegypupu
2014. augusztus 04. 10:23
Ahogy Kornis szegény mondta.." mi jobban gyűlölünk benneteket.." és hát sajnos ezzel kezdődött minden. De úgy tűnik izraelita polgártársaink egy része nem is akarja abbahagyni, boldogan lubickolnak ebben a gyűlöletben..
anegy_
2014. augusztus 04. 09:45
Napról-napra értékesebbé válik az emlékmű. Orbán Viktor óriási politikus! Csak így tovább. Ezek az idióták nem veszik észre, minden egyes magyarázkodásuk, gyűlölködésük, ellenvetésük éppen az ellenkezőjét váltja ki.
atila68
2014. augusztus 04. 08:39
Liberális értelmiség. Ez ilyen oximoron?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!